Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Säker seger. Defensiv ramstyrka i Louise Eriksson och Sveriges kanske bästa offensiv i Felix Burestedt, HBMK:s mixedpar blir inte att leka med i vinter.

Fjäder i hatten för Halmstad BMK

Halmstad BMK är tillbaka i eliten igen efter 15 års frånvaro. Nu har det unga laget, med under 20 år i medelålder, också tagit första segern sedan Umeå demolerats inför storpublik.

Svenska Pingisligan
Halmstad BMK-IFK Umeå    5–1


– Vi är väldigt nöjda. Nu fick vi dessutom revansch för matchen mot Skogås senast där vi hade hoppats på minst en poäng, så det var skönt, njuter Filip Suwanphingkha som fick spika slutresultatet genom att besegra Jonathan Forsberg i tre raka.

Och att vinsten i Badmintonligan smakade mumma intygade inte minst lagets segerdans.

Viktorian var den första på 15 år för HBMK i högsta serien men, så som laget spelade mot nykomlingen Umeå, så var det med all säkerhet inte den sista.

Faktum är att det dröjde hela nio set innan norrlänningarna ens fick jubla åt en setvinst. Då kvitterade Jonathan Forsberg och Hannes Andersson till 1–1 mot hemmalagets Jakob Burestedt och Shaun Ekengren, i en match som Umeåparet sedermera också vann. Men då hade HBMK redan roffat år sig en 2–0-ledning i matchen efter att hemmastjärnan Felix Burestedt kört över Simon Knutsson i tre raka och Line Fleisher Nielsen/Louise Eriksson gjort detsamma i damdubbeln.

Och efter herrdubbelförlusten släppte HBMK, anförda av cirka 150 jublande personer i Söndrumshallen, varken några fler matcher eller ens några fler set.

– Publiken supportade mig väldigt mycket, och jag triggades igång av det, säger Suwanphingkha som i och med sin seger mot Forsberg (11-10, 11–6, 11–9) fick revansch för en tung femsetsförlust i Skogås senast.

– Det var jämna bollar, men jag kände mig väldigt stark i dag och missade inte supermycket.

Men 20-åringen spelade inte bara stabilt utan bjöd också på en hel del godbitar med sin finurliga spelstil där han på merparten av slagen hinner med att finta innan han slår.

– Jag gillar att trixa lite, i bland kanske det blir lite för mycket, men jag känner att det går åt rätt håll.

Men HBMK ser även väldigt starkt ut på damsidan där danskan Sofie Homboe Dahl, 3–0 mot Lisa Sjöström, blir svårslagen i singelspelet och där Louise Eriksson, som gjorde debut för sin nya klubb efter att ha missat seriepremiären, imponerade i dubbelspelet. Tibrotjejen, lagets ”veteran” med sina 25 år, vann först ihop med Line Fleisher Nielsen och sedan i mixed med Felix Burestedt, båda med slutresultat 3–0.

– Det är alltid lite nervöst innan man ska spela första matchen med ett nytt lag, men det kändes som att jag kom in i det mer och mer, säger Eriksson som bara hunnit göra en träning med laget.

– Men både Line och Felix är lätta att spela med för de rör sig bra, säger Eriksson som visade upp en ramstark defensiv och en bra blick för spelet.

endast består av sju matcher var segern av extra stor vikt.

– Jag hade på känn att vi skulle ta hem det här och vi gör det riktigt bra. Jag är dönöjd, säger tränare Ronny Gunnarsson.

I nästa match väntar Spårvägen på bortaplan.

Fler lokala sportnyheter hittar du här