Linus Fröberg och Växjö tappade 3–1 till 3–3 – men vann till slut med 4–3 efter förlängning hemma mot Djurgården. Arkivbild

Firade nytt kontrakt med första målet

Inför matchen hade Växjö nått upp till drygt 64 procent av Djurgårdens målskörd. Men den här aftonen var de defensivt starka smålänningarna bäst i båda riktningarna och vann med 4-3 efter förlängning.

|

- Jag blev jätteglad, säger backen Peter Andersson om ögonblicket då han firade sitt nya kontrakt med Växjö genom att göra sitt första mål för klubben.

59 jämfört med 38 gjorda mål – Djurgården kom till spel med klara papper på att man varit ett offensivt starkare lag än Växjö under SHL:s 18 första omgångar. Växjö å sin sida äntrade isen som seriens defensivt bästa lag.

I slutet av den inledande perioden dök Jonathan Davidsson upp vid Växjömålvakten Viktor Fasths ena stolpe och gav Djurgården ledningen.

Första målet i Växjötröjan

Efter första paus klev Peter Andersson in i handlingen. Backen, som nyligen skrivit på ett nytt tvåårskontrakt, firade det med att skjuta sitt första seriemål någonsin för klubben. Andersson, som gjorde sin 55:e SHL-match i Växjös tröja, klippte till från blå linjen i spel fem mot fyra.

- Jag kom knappt ihåg hur man firar att man har gjort mål. Jag blev väldigt glad när Växjö sade att de ville förlänga med mig, det är en bra miljö att utvecklas i.

Efter målet förstärktes Växjös spelmässiga grepp om matchen och laget tog ledningen före andra paus. Linus Högbergs lösa men välplacerade handledsskott nådde en skymd Reideborns högra kryss, backens andra mål denna säsong.

- I den andra perioden spelade vi det spel vi vill spela, säger Peter Andersson.

Djurgården gjorde comeback

Linus Fröbergs 3–1-mål för Växjö såg blytungt ut men Djurgården gav inte upp. Jesper Pettersson skickade in reduceringspucken och laget hade drygt 13 minuter på sig att kvittera.

Kvitteringen kom och det i god tid. Gästerna stod för en stark comeback i matchen och denna gång var Jakob Lilja siste djurgårdare på pucken. Men till slut fick Djurgården nöja sig med en poäng och laget noterade tredje förlusten på raken.

- Över 60 minuter spelade vi inte tillräckligt bra, det gäller att vi är ärliga mot oss själva för vi är ett bra lag. Att vi kom igen i den tredje perioden var det positiva i den negativa trend vi just nu är inne i, säger Jakob Lilja vars mål förde honom upp i ensam topp i SHL:s poängliga.

Peter Anderssons sköna kväll fullbordades när Janne Pesonen satte Växjös segerpuck.

- Jätteskönt att vi kunde avgöra, avslutar Andersson.