Emil Krafth hade en tung Premier League-debut.
Emil Krafth hade en tung Premier League-debut. Bild: Joe Giddens/AP/TT

Finländskt hattrick förstörde Krafths debut

Emil Krafth fick chansen från start i sin Premier League-debut för Newcastle borta mot Norwich. Då såg finländaren Teemu Pukki till att förstöra svenskens eftermiddag med ett hattrick när Norwich vann med 3–1.

Den svenske landslagsbacken hade ett bra läge att få en smakstart på sin karriär på de brittiska öarna. Krafth fick ett fint läge redan efter nio minuter när han tog emot bollen på bröstet till höger om målet. Högerbackens skott gick däremot över från nära håll.

Matchens första mål skulle i stället göras av Norwich och finländaren Teemu Pukki i den 32:a minuten. Pukki slog till med en fin volleyträff och det visade sig bara vara början.

Pukki, som gjorde Norwichs enda mål i premiärförlusten (1–4) mot Liverpool, gjorde 2–0 drygt 20 minuter in i andra halvlek. Finländarens skott gick mellan benen på Emil Krafth och in i nät.

Med kvarten kvar att spela var han igång igen. Krafth hamnade ensam med två Norwichspelare och Pukki kunde ta sig förbi svensken och skjuta in sitt tredje mål för dagen.

Norwich vann till slut med 3–1 sedan Jonjo Shelvey reducerat för Newcastle på tilläggstid.

Poäng för Potter

Graham Potter vet fortfarande inte hur det är att förlora som Premier League-tränare. Den tidigare Östersundstränaren kunde från sidlinjen leda sitt Brighton till 1–1 hemma mot West Ham. Brighton har en seger och en oavgjord på två matcher efter att ha besegrat Ken Semas Watford i premiären förra helgen.

Efter två omgångar har Arsenal och Liverpool full pott. Pierre-Emerick Aubayemang gjorde mot Burnley som han gjorde mot Newcastle i premiären. Avgjorde och gav Arsenal tre poäng.

Den 30-årige anfallaren klev fram i 64:e minuten och skickade in 2–1 efter att Real Madrid-lånet Dani Ceballos arbetat fram bollen till Aubameyang. Arsenal vann med 2–1. Fransmannen Alexandre Lacazette inledde målskyttet för Londonklubben och Ashley Barnes gjorde Burnleys mål.

Watford utan Sema

Liverpool hade 2–0 mot Southampton och segern inom räckhåll. Men med drygt tio minuter kvar stod reservmålvakten Adrián för en rejäl tavla när han passade rakt på tidigare Liverpoolspelaren Danny Ings som reducerade. Ings hade sedan ett jätteläge att kvittera men Liverpool höll ut och vann med 2–1.

Ken Sema fanns inte med på vare sig planen eller bänken när Watford förlorade mot Everton med 0–1.