Fina placeringar för Westcoast Racing och lokal racingtalang

Helgens Västkustlopp i Falkenberg var årets första tävling i årets racing. För Westcoast Racing innebar det flera placeringar nära pallen i Formula Racing, medan lokala talangen 15-årige Kevin Blomberg lyckades med bedriften i sin klass.

ANNONS
|

Efter mycket om och men kom Westcoast Racing till startlinjen trots allt i årets racingcirkus. När Västkustloppet gick av stapeln i helgen kvalade stallets Maja Hallén Fellenius som sjätte bästa förare i Formula Racing, och följde upp det med att sluta fyra, sexa och femma i söndagens tre lopp.

– Totalt sätt var det väl ungefär vad vi kunde förvänta oss. Vi tyckte vi gjorde en bra helg och vi tog de stegen framåt vi trodde att vi skulle göra, säger Dick Wigroth Jönsson, teamchef i det Halmstadbaserade stallet, och fortsätter:

– Förhoppningsvis har vi lärt oss lite och har lite mer i bagaget, så kan vi ta med oss det mot ett lite bättre resultat nästa gång.

ANNONS

Lokal talang med första pallplatsen

Dessutom visade 15-årige Kevin Blomberg från Harplinge framfötterna i Ginetta GT5 Challenge. Först slog han till med näst bästa kvaltid under lördagen, och efter att han halkat ner på sjätteplats i första loppet körde han fint i det andra och tog en pallplats som trea i mål.

– Jag gjorde bort mig lite så att jag tappade rätt mycket från min andraplats i första racet. I andra racet tappade jag till en tredjeplats och sedan kunde jag inte riktigt köra upp mig. Men jag är ändå väldigt nöjd över den tredjeplatsen, säger Kevin, som gläds över att ha tagit sig upp på pallen:

– Det kändes extremt bra. Det är min första pallplats och jag är väldigt nöjd. Det betyder väldigt mycket.

Både Formula Racing och Ginetta GT5 Challenge kör nästa lopp på Gelleråsen i Karlskoga 15-16 augusti.

LÄS MER:Westcoast Racing kommer till startlinjen 2020 trots allt

ANNONS