Förbundskapten Janne Andersson efter slutsignalen mot Tyskland.
Förbundskapten Janne Andersson efter slutsignalen mot Tyskland.

Fifa startar utredning efter bråket

Fifa inleder en utredning mot två tyska ledare efter bråket i samband med slutsignalen i lördagens VM-match mot Sverige. Disciplinkommittén meddelar att man utreder de tyska ledarna för "händelserna i slutet av matchen mellan Tyskland och Sverige".

ANNONS
|

Bråket startade när en av de tyska ledarna efter det sena segermålet gick mot den svenska bänken, klappade i händerna och höjde näven.

Det fick förbundskaptenen Janne Andersson och flera av de svenska ledarna och spelarna att se rött. Många reagerade med att gestikulera och skrika mot de tyska ledarna.

Svenska ledare och spelare kritiserade agerandet hårt, men när känslorna lagt sig bad de tyska ledarna om ursäkt.

- Det finns en orsak och en verkan. Orsaken till hela situationen är att det springer fram tyska ledare och hånar. För min del är det så att jag ibland kan acceptera dåliga förlorare, men inte dåliga vinnare. Men nu har de tyska ledarna bett om ursäkt och det är utagerat. Det finns inte tid, vi har Mexiko som väntar, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare för Svenska fotbollförbundet, till Aftonbladet.

ANNONS

Fifa har inte lämnat någon mer information kring hur utredningen ska gå till eller vilken typ av straff de tyska ledarna riskerar.

TT

ANNONS