Caroline Högardh.
Caroline Högardh.

Femteplatser för Carro och Erik på SM

I går avslutade den 110:e upplagan av friidrott-SM, som avgjordes på Lugnets IP i Falun. Och där IFK Halmstads Caroline Högardh sprang till sig en femteplats på 800 meter.

ANNONS
|

- Jag är nöjd med mitt lopp, detta var ju bara ett bonus, och jag är här för att skaffa mig erfarenhet och att ha kul, sa Carro – som verkligen hade kul.

Hennes tid var så bra som 2.09,85 och slog bland annat en av tjejerna som var med på junior-VM. Och som likt Carolina har ett år kvar som 19-årsjunior, där det finns ett JEM-lag nästa år och ta plats i.

Närmast för Caroline väntar Nordiska mästerskapen på Island, där det minst blir hinder, men troligen också 800 meter.

Vann SM-guld på 800 meter gjorde Charlotte Schönbeck från Lidingö på 2.04,99.

ANNONS

Det blev final för både Kalle och Erik Johansson på 1 500 meter, Halmstadtvillingarna som tävlar för Hässelby SK, och där det var Erik som var den som närmast en medalj med sin femteplats.

- Jag tyckte det kändes bra och lätt stora delar av loppet, men saknade den riktiga finishen. Väldigt nära till fjärde plats (2/100). Och det känns bara bättre och bättre efter en längre period av strul med sjukdom, sa Erik – som också var anmäld på 5 000 meter men avstod.

- Nej, jag springer inte 5000 meter, har haft för dålig träning helt enkelt.

Tiden för Erik var 3.51,86 medan brodern Kalle fick 3.54,32 på en åttonde plats och blev hindrad när en kille föll.

- Är man i bra form så kan man ta igen det, men som det är nu så har jag inte alls den form som jag hade i våras. Nu har jag varit småkrasslig, sa Kalle – som nu riktar in sig på orientering med lång-SM i värmländska Molkom, där för övrigt Friidrottsförbundets kapten Stefan Olsson bor.

Vann SM-guldet på 1 500 meter gjorde Rizak Dirshe, Malmö, på 3.49,04.

ANNONS

Och nästa års friidrotts-SM kommer gå på nästan samma plats, bara knappa tio mil från Falun, eller närmare bestämt på ”Gunder Hägg-stadion” i Gävle.

ANNONS