Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Frida Hansdotter blev tvåa i Lenzerheide, Schweiz.

Femte pallplatsen i följd för Hansdotter

Frida Hansdotter gör det gång på gång. Efter andraplatsen i Lenzerheide har slalomspecialisten varit på världscuppallen fem tävlingar i följd.

Frida Hansdotter jagar en sista pallplats inför Pyeongchang i Hammarbybacken i Stockholm på tisdag, men då är det parallellslalom som gäller.

I OS-disciplinen slalom har hon tävlat färdigt – och det ser minst sagt bra ut inför äventyret i Sydkorea.

Den 32-åriga svenskan har radat upp topplaceringar på slutet och tävlingen i schweiziska Lenzerheide blev inget undantag. Hansdotter har i och med andraplatsen varit på prispallen i samtliga fyra världscuptävlingar i slalom i januari, och den sista i december.

- En andraplats är skitbra men jag känner ändå att jag har mer att ge. Jag känner mig inte supernöjd med min åkning och det ska bli skönt med ett träningsblock inför OS, säger hon till SVT.

Miss av Shiffrin

Hansdotter var trea efter det första åket, med 83 hundradelar upp till ledande Mikaela Shiffrin, men när hon korsade mållinjen lyste resultatskylten ilsket röd. Slovakiskan Petra Vlhova klarade den blågula utmaningen och kunde därmed ha petat bort svenskan från pallen.

Så blev det inte.

Först missade hemmaåkaren Wendy Holdener chansen – hon blev trea – och sedan körde Shiffrin ur med några få portar kvar till ännu en världscupseger.

- Det är lite positivt för oss andra att se att hon kan ha en sämre dag. Det är skönt att känna att det är möjligt (att slå henne), säger Hansdotter om Shiffrin.

Swenn-Larsson snabbast

Hansdotter blev alltså tvåa, med tio hundradelar upp till Vlhova, och går in i årets mästerskap med fler bevis på sin höga potential än inför VM i S:t Moritz i fjol.

- Det gör att man är lugnare. Det är roligare när man vet att man är i form, säger hon.

Shiffrin hade chansen att säkra segern i slalomcupen men stod för en ovanlig blunder i målhanget.

- Ett korkat misstag men det är sånt som händer. Annars kändes det riktigt bra i dag. Nu behöver jag bara lite vila för att få tillbaka energin, säger amerikanskan, som inte tävlar i Stockholm, till SVT.

Anna Swenn-Larsson, som gjorde en jättemiss i första åket, körde upp sig från 30:e till 14:e plats efter att ha varit snabbast av alla i andra åket.

Emelie Wikström slutade på 17:e plats och Estelle Alphand körde ur i andra åket.