Peppe Femling. Arkivbild.
Peppe Femling. Arkivbild.

Femling till sjukhus – fick stav genom benet

Rullskidstävlingen i norska Lysebotn blev en mardröm för OS-guldmedaljören Peppe Femling. Redan före start körde han sin egen stav genom ena benet. Till det kom att stora delar av skidskyttelandslaget inte kunde ställa upp då deras bagage inte kom fram.

ANNONS
|

Peppe Femling, som ingick i det svenska skidskyttestafettlaget som tog guld i Sydkorea i februari, råkade ut för en mardrömsskada inför rullskidsloppet Lysebotn Opp i Norge.

Stav genom benet

Under uppvärmningen fick han sin egen stav genom benet.

- Peppe vände upp och då kom en mötande bil. Det blev väldigt tight och han fick hoppa ner i diket. Då satte han sin egen stav genom vaden, säger tränaren Johan Hagström.

ANNONS

- Staven stack ut en meter på andra sidan. Han fick direkt akutvård och hade förstås väldigt ont. Men han var vid gott mod.

Femling flögs sedan med ambulanshelikopter till Universitetssjukhuset i Stavanger.

- Men först hade staven kapats på båda sidorna om benet, berättar Hagström för TT.

Mardrömstävling

Skidskyttelandslagets deltagande i rullskidstävlingen i norska Lysebotn blev inte det tänkta testet för laget. Förutom Femlings skada så kom inte bagaget fram till flera av åkarna.

- Nej det blev ingen bra start. Vi har tolv åkare här och skulle starta med tio. Men till slut blev det bara tre som kunde ställa upp, sade Hagström.

ANNONS

Torstein Stenersen åkte in som 34:a i tuff konkurrens med rena längdåkare och Linn Persson och Emma Nilsson blev 21:a respektive 24:a i damtävlingen.

- Alla tre gjorde bra lopp, sade Hagström innan han gav sig iväg till Stavanger för att titta till Femling.

TT

ANNONS