Halmstad BMK:s OS-hopp Felix Burestedt tänker spela ligaspel i tre länder under nästa säsong: Tyskland, Danmark och Sverige.
Halmstad BMK:s OS-hopp Felix Burestedt tänker spela ligaspel i tre länder under nästa säsong: Tyskland, Danmark och Sverige. Bild: Mathias Bergeld/Bildbyrån/arkiv

Felix Burestedts nya väg till OS i Tokyo går via – Tyskland

Felix Burestedt, 25, lägger om kursen i jakten på en OS-biljett till Tokyo. Halmstad BMK:s svenske mästare har skrivit på för tyska BC Wipperfeld inför kommande säsong.
– Det kommer säkert att bli ganska intensivt i det nya året, säger han.

ANNONS
|

Felix Burestedt har varit aktiv under badmintonens ”silly season”. Nästa säsong kommer han att spela ligaspel i tre länder: Tyskland, Danmark och Sverige.

Burestedt har skrivit på för ytterligare en säsong med Halmstad BMK i Svenska Badmintonligan (SBL). Däremot byter han klubb i Danmark från Solröd Strand – som han var med och hjälpte till ligabrons under den gångna säsongen – till Team Skaelskör-Slagelse.

– Solröd ville att jag skulle komma dit och träna där, men jag kände att nivån inte var tillräckligt bra på deras träning. Vi diskuterade lite om jag kunde komma mindre och träna och ändå spela för dem, men det kom vi inte riktigt fram till någon lösning på, förklarar han.

ANNONS

Felix Burestedt har länge haft, och tänker fortsätta ha, sin träningsbas på europeiska badmintonförbundets ”Centre of Excellence” i Holbaek väster om Köpenhamn.

Till Bundesliga

Nytt är också att han ska spela för BC Wipperfeld i tyska Bundesliga under nästa säsong.

– Det ska bli kul att prova något nytt och få nya utmaningar i en annan liga. Jag har spelat väldigt länge i Solröd och fick ett bra erbjudande av dem i Tyskland, där jag kan styra mycket efter min plan.

Hur ser ditt upplägg ut med spel i tre ligor samtidigt?

– För det första är jag signad som reserv eller extraspelare i Skaelskör. De har rätt mycket matcher i Tyskland, så den serien är min första prioritet. Sedan har jag lite matcher med Skaelskör, men inte fullt, och så har jag Halmstad.

Hur mycket kommer du att spela för Halmstad?

– Min plan är att jag ska vara med så mycket som det passar.

I singelspelet låg Felix Burestedt på en OS-plats med god marginal när coronaviruset stoppade den internationella säsongen i våras.

Comeback i september?

Efter att OS skjutits upp till sommaren 2021 väntar nu en ny kvalificeringsperiod till våren.

– Den har blivit förlängd 17 veckor in på det nya året. Men det är ingenting som är säkert ännu. Vi har fryst vår världsrankning och tanken är att den ska frysas upp successivt när tävlingarna börjar spelas igen. Så det kommer säkert att bli ganska intensivt i det nya året.

ANNONS

Själv hoppas Burestedt – som är rankad 57:a i världen men 24:a på OS-kvallistan – på att kunna göra tävlingscomeback i Spanish International i Madrid i september.

LÄS MER:Felix Burestedt: ”Hoppas jag är kvalificerad om ett år också”

ANNONS