Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Näst bäst. Felix Burestedt är rankad tvåa i Sverige, och får åka på VM eftersom singelettan Henri Hurskainen rehabtränar efter en korsbandsoperation.

Felix Burestedt ska göra sitt första VM

Halmstad Badmintonklubbs stjärna Felix Burestedt, 22, gör VM-debut i sommar. Som ensam svensk i herrsingel ska han i slutet av augusti göra upp med världseliten i Glasgow.

– Det känns väldigt roligt, det är första gången jag är med in så stor tävling, säger han.

Felix Burestedt representerar Halmstad Badmintonklubb, och som en av Sveriges mest lovande spelare är han också en del av landslaget.

Den 21-27 augusti går VM i Glasgow, Skottland, och Felix åker dit som ensam svensk i herrsingel.

– Jag är inte redo att utmana de allra bästa ännu. För min del blir det mest att åka dit för att se och lära. Men en del spelare från Europa tror jag absolut jag har chans emot. Jag hoppas att jag kan få lite flyt i lottningen och kunna vinna en match, säger Felix.

Felix har länge haft problem med ett dåligt knä, som stört honom i träning och spel. Förberedelserna inför VM har därför handlat mycket om rehabilitering.

– Sedan säsongen slutade i maj har jag haft tid att lägga upp en plan med min sjukgymnast. Jag har kunnat ta det lugnt och fokusera på det. Nu trappar vi upp och börjar toppa inför säsongen. Det är svårt att säga om det kommer bli något som stör mig eftersom smärtan kommer och går, men just nu känns det bra.

Förutom seriespelet med Halmstad har Felix Burestedt spelat parallellt för den danska klubben Solröd Strand.

Efter sommaren gör Felix också ytterligare satsning i sin karriär. I september flyttar han till danska Holbaek, för att bo och träna på Europas badmintonförbunds nya träningsanläggning.

– Det ligger nära den danska klubben jag spelar för. Jag frågade om jag fick komma dit och träna, för att jag hade hört att det skulle komma duktiga spelare dit. Sedan fick jag möjlighet att flytta dit, och ville ta den chansen.

På centret kommer Felix bo med andra storsatsande spelare från hela Europa. Där erbjuds träning flera gånger om dagen, fri sjukgymnastik och massage varje vecka.

Felix var tidigare bosatt i Malmö, och pendlingen blir nu ännu längre för matcherna med Halmstad.

– Jag får åka fram och tillbaka till Halmstad. Men det gjorde jag till och från Malmö förra året, och det funkade bra.

Förra året tog sig Halmstad Badmintonklubb till kvartsfinal. Nästa år tror Felix att det kan gå ännu bättre.

– Vi har fått in förstärkning som gör att vi borde kunna utmana de bästa. Jag tycker att vi ska kunna nå semifinal eller final, avslutar 22-åringen.

Fler lokala sportnyheter hittar du här