Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Febrig. På absolut toppnivå fungerar det inte att prestera när man är sjuk. 24:e plats i EM är inget Anna Normann är nöjd med.

Febern knäckte Normanns EM-dröm

Kanonformen finns där. Men en hastigt påflugen feberinfluensa satte stopp för Halmstadskytten Anna Normanns EM-medaljchanser. – Jag har gjort allt i min makt för att vinna och så åker man på den här skiten.

Det var milt sagt en irriterad Anna Normann, 28, som HP-sporten fick tag på i telefon från Osijek, Kroatien.

När hon i går gick in i elden i EM-tävlingarna i favoritgrenen 50 meter liggande blev sista timmarna fram till start en riktig pärs.

– Jag blev dålig när jag kom ner till Kroatien. Men i går kväll fick jag feber och då är det svårt att prestera på elitnivå även om det inte är en fysisk sport, berättar Anna Normann som tävlar för I16/LV6.

Anna som delar det officiella världsrekordet på 597 poäng fick ”bara” ihop 588 poäng (97–98–98–97–98–100) och med det var hon fem poäng från bronstjejen Kata Veres, Ungern, som sköt 593.

Natalia Kalnysh, Ukraina, vann på tangerat världsrekord, 597, och tyskan Ramona Gössler knep silvret på 595.

– 24:e plats... jag bryr mig inte om placeringen. Hade jag haft en normal dag hade jag varit topp fem, suckar Anna.

Trots den blygsamma placeringen finns ändå formen där. Det är små marginaler i skyttesporten och många av niorna var på gränsen till tior.

– Det var inga dåliga nior. Jag sköt trots allt bra men fick inte betalt för det. 593 (bronsresultatet) skjuter jag normalt sett utan att ens skjuta bra, säger Anna som om det inte hade varit för lagtävlingen sannolikt legat kvar i sängen.

Och i lagtävlingen blev det stolpe ut. Sverige som var regerande europamästare hade guldchans fram till sista serien. Marie Enqvist som skjutit strålande och hade chans på individuell medalj fick inte alls till det i sista serien. Bara 94/100 gjorde att Enqvist landade på 588, samma som Normann och tredjetjejen Linda Olofsson.

Med totalpoängen 1 764 fick Sverige samma resultat som Polen men polskorna hade sju fler innerträffar och det petade ner Sverige från pallen till fjärde plats.

– I laget hade vi räknat med medalj och vi är bara tre poäng från guldet. Det hade jag kunnat skjuta själv, säger Anna.

EM är dock inte över för Anna Normann. Redan under fredagen är det dags igen, denna gång med positionsskyttet. 20 skott vardera i knästående, liggande och stående från 50 meter.

– Jag ska hem till hotellet och knapra tabletter och förhoppningsvis mår jag bättre i morgon. Jag ska bara till final och väl där kan allt hända, säger Anna revanschsuget.

Kvalet går vid 11-tiden och åtta skyttar går till finalen som avgörs senare på eftermiddagen. Sverige har även där jättefina chanser till medalj i lagtävlingen.

Fler lokala sportnyheter hittar du här