Färjestads Gustav Rydahl och Daniel Viksten jublar. Arkivbild
Färjestads Gustav Rydahl och Daniel Viksten jublar. Arkivbild

Färjestad upp i topp

Ett enda mål räckte. Efter 1–0 mot Luleå är Färjestad är ny serieledare i den jämna SHL-tabellen.

ANNONS
|

Det var upplagt för hockeyfest när seriens två bästa lag möttes i Karlstad. Men matchen bjöd på mer kamp och missade chanser än skönspel och publikfriande spel. Att en serieledning fanns i potten för det vinnande laget fick publiken mest ana sig till. Gustav Rydahls 1–0-mål i första perioden skulle stå sig matchen ut.

När Jens Westins skottpassning hittade Rydahl, som fångade upp pucken med skridskon och fick öppet mål hade det gått 12.36 av första perioden.

- Jag fick ett pass och det var ganska tomt framför mål och jag försökte vänta in läget där framme, sade Westin till C More.

ANNONS

Krigarinsats

1–0 till Färjestad och Luleå började jaga en kvittering. Eller?

Nog för att gästerna försökte, men skotten var lama, gick långt utanför eller nådde inte ens fram till Markus Svensson i Färjestadsmålet. Eller så kunde Svensson relativt enkelt rädda de 27 skotten. Svettigaste räddningen kom någon minut in i matchen, när Fredrik Styrman sköt, var helt fri från ett par meters håll.

- Vi gör en jäkla bra krigarinsats tycker jag, det är en tuff match. Det är skönt att vi får tre poäng i dag. Vi är ganska kalla framför eget mål och tvingar dem att skjuta från fel vinkel, sade Markus Svensson till C More.

Inte för att Joel Lassinantti i Luleås mål hade så mycket svårare att freda sitt mål. Färjestad var inte bara kalla framför eget mål, de var lika svala i anfallszonen.

"Otroligt besviken"

Luleå gick in i tredje perioden med full fart, men den riktiga anstormningen kom aldrig, inte ens när Lassinantti med nästan två minuter kvar att spela lämnade kassen tom.

- Jag är otrolig besviken att vi inte får med oss några poäng från den här matchen, sade Luleås assisterande coach Henrik Stridh.

ANNONS

- Vi trummar på och tycker vi har chansen att vinna, men så är det ibland. Vi skulle kanske skjuta mer snarare än att söka en extra passning.

Färjestad tog i och med segern över serieledningen från Luleå, men Markus Svensson, som för andra gången i vinter höll nollan, tar tabellplaceringen med ro.

- Det är skoj att vara serieledare, men det är efter 52 omgångar som det är relevant.

TT

ANNONS