Falkenberg vann tidigt toppmöte

|

Falkenberg behåller sin perfekta svit med bara segrar hittills efter 2–0 borta mot Gais i den tredje omgången av superettan i fotboll. Även göteborgarna kom till matchen med två raka segrar, men laget gick knappast att känna igen.

Båda Falkenbergsmålen kom i den första halvleken. Robin Östlund rullade enkelt in 1–0 efter 26 minuter och en knapp kvart senare kom det andra målet. Erik Pärsson förvaltade en perfekt djupledspassning från Karl Söderström och rullade in bollen i mål.

Då började buropen höras på Gamla Ullevi dit hela 3800 kommit för att följa toppmötet. Gais lyfte sig i andra halvlek, men kunde inte slå hål på Falkenbergs nolla.

Brage vände borta mot Öster och vann 2–1 sedan hemmalaget gjort självmål och dessutom drabbats av en utvisning på försvararen Oliver Silverholt.

Segern innebär att nykomlingen Brage är obesegrad och har sju poäng efter tre omgångar.

I söndagens sista match vann ex-allsvenska AFC Eskilstuna mot IFK Värnamo med 4–0 efter ett ha ryckt åt sig en tremålsledning redan efter en halvtimme.