Johan Kristoffersson tog sin första WTCR-seger. Arkivbild.

Första WTCR-segern för Kristoffersson

|

Johan Kristoffersson har vunnit mycket i karriären och vann både VM i rallycross och tog hem STCC-titeln i fjol. Nu kan 30-åringen stoltsera med ännu en bedrift.

Under midsommardagen vann Kristoffersson sitt första lopp i WTCR. På den klassiska tyska banan Nürburgring segrade han i tävlingshelgens andra av tre lopp när han körde i mål drygt fem sekunder före belgaren Frederic Vervisch.

"Riktigt roligt, och särskilt att det hände på den här banan. Jag var snabbast på träningen och hade det snabbaste racevarvet under helgen", säger Kristoffersson i ett pressmeddelande.

I fredagens lopp slutade Kristoffersson tia. I helgens tredje och avslutande lopp slutade han på 20:e plats.

Efter helgens bravader där totalt 31 poäng samlades in ligger Kristoffersson på 14:e plats i mästerskapet med 78 poäng. Bäste svensk är Thed Björk på tredje plats med 159 poäng. Leder gör argentinaren Esteban Guerrieri med 214 poäng.

Fem tävlingshelger återstår av säsongen. Nästa är i Portugal om två veckor.