José Mourinho och Jürgen Klopp delar en kram. Båda tränarna delar även strategin att använda stämningen på Anfield till sin fördel i lördagens toppmöte. Arkivbild.
José Mourinho och Jürgen Klopp delar en kram. Båda tränarna delar även strategin att använda stämningen på Anfield till sin fördel i lördagens toppmöte. Arkivbild.

Första stora testet för United

Mot Liverpool väntar tuffaste testet hittills för ett nästan felfritt Manchester United. Men att matchen spelas på Anfield är ingen nackdel. Tvärtom.

ANNONS
|

Manchester United håller jämna steg med stadsrivalen City i toppen av Premier League med ett kryss och resten segrar. Men först nu ställs serietvåan mot ett lag som tillhör tabellens övre skikt.

José Mourinho har upprepade gånger kritiserat stämningen från hemmapubliken på Old Trafford. Portugisen menar att han och spelarna ser fram emot den "fientliga atmosfär" som väntar på antagonisten Liverpools hemmaarena Anfield.

- Jag vet ingen spelare som klagar på en het atmosfär. Vi klagar när atmosfären är svag, säger Mourinho.

ANNONS

"Motiverar oss"

- Det här motiverar oss, vi vill ha det i varje match om det är möjligt. Vi pratar om Anfield som om det vore ett problem. Vi är nöjda, det är vad vi vill ha.

I motsvarande möte förra säsongen krigade United till sig 0–0 och Mourinho kritiserades för sin taktik. På frågan om laget kommer att vara mer offensivt i år, svarade han sarkastiskt:

- Jag ska spela med en försvarare och nio anfallare, oroa er inte.

United saknar dock mittfältare. Paul Pogba, Michael Carrick och Marouane Fellaini är skadade och missar matchen. Om svenske försvararen Victor Nilsson Lindelöf får göra Premier League-debut är oklart.

Liverpool pressat

Liverpool tränare Jürgen Klopp vill också använda "kraften på Anfield" till sin fördel. Hans lag har bara en seger på de fyra senaste matcherna och är sju poäng efter United.

ANNONS

Framför allt har försvaret läckt. 1,7 insläppta mål per match alla turneringar inräknat och ingen hållen nolla sedan augusti.

- Vi har bra momentum just nu, inte resultatmässigt men prestationerna har inte varit så dåliga som folk tror, säger Klopp.

Liverpool får klara sig utan skadade Saido Mané. Däremot flögs brasilianska stjärnorna Philippe Coutinho och Roberto Firmino hem helskinnade från VM-kvalet i Sydamerika i privatjet.

- Båda hade en lång resa, även om det säkert var väldigt bekvämt. Jag var inte med på planet men jag kan föreställa mig efter att ha sett priserna, säger Klopp.

TT

Fakta: Helgens matcher i Premier League

Lördag: Liverpool–Manchester U (13.30), Burnley–West Ham, Crystal P–Chelsea, Manchester C–Stoke, Swansea–Huddersfield, Tottenham–AFC Bournemouth (alla 16.00), Watford–Arsenal (18.30).

Söndag: Brighton–Everton (14.30), Southampton–Newcastle (17.00).

Måndag: Leicester–West Bromwich (21.00).

ANNONS