Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rögles Samuel Jonsson (nummer 33) firar segermålet mot Mora.

Första segern på bortais för Rögle

Borta har verkligen varit borta för Rögle som inlett SHL-säsongen riktigt trögt oavsett var klubben har befunnit sig. Nu tar det sig. Andra raka trepoängaren kom mot Mora.

3–1 i Dalarna gav kontakt uppåt i tabellen och efter höstens första trepoängare på bortais är avståndet upp till trion Mora, Örebro och Brynäs bara en poäng.

Ett stegvis vassare spel låg bakom den ovanliga upplevelsen att resa hem till Ängelholm med full pott. I spel fem mot tre vispade Andrew Rowe in Moras ledningsmål sedan Justin Pogge släppt en retur.

Rögles kvittering kom lägligt kort före periodpausen. Leon Bristedt styrde in 1–1 med halvminuten kvar.

- Lite frustrerande, vi fick jaga mycket puck. Det känns som att vi ska ha ett övertag men har det inte, säger Bristedt till C More.

Kvitteringsmålet var vackert, men Bristedt själv tyckte inte att det var något märkvärdigt med det hela.

- Det brukar hända bra saker om man ställer sig framför mål. Det är så man gör mål.

Han har en poäng, helt klart.

När Samuel Jonsson slängde i väg ett dragskott från blålinjen i mittenperiodens slutskede skymde en lagkompis Moramålvakten Isak Wallin, som inte såg pucken och Rögle hade vänt matchen.

- Jag försökte bara få i väg ett skott och han (Wallin) ser inte så mycket där, sade Jonsson till C More.

Trots en intensiv kvitteringsjakt från Mora höll Rögle undan i slutperioden. Med sekunder kvar slog Kodie Curran in matchens sista mål i tom bur.

Mora hade sex skadade spelare inför matchen och fick en till under den. Viktor Amnér skadades av en bentackling och lämnade arenan på kryckor.