Kommer Wendie Renard (till vänster) få fira CL-guld med sitt Lyon igen? Arkivbild.
Kommer Wendie Renard (till vänster) få fira CL-guld med sitt Lyon igen? Arkivbild.

Först seger – sedan svarar Renard

Inget damlag har vunnit tre raka Champions League-titlar i fotboll. Ingen spelare har vunnit fem finaler. På torsdag kan både Lyon och Wendie Renard bli historiska.

ANNONS
|

Om Lyon vinner torsdagens final mot Wolfsburg blir det lagets femte Champions League-titel på åtta år. Det har inget lag mäktat med tidigare, och inget har heller vunnit turneringen tre år i rad.

Fyra av spelarna har varit med hela vägen: målvakten Sara Bouhaddi, Camille Abily, Eugénie Le Sommer och lagkaptenen Wendie Renard.

- Varje titel har varit fantastisk. Och ingen kan ta ifrån oss det som vi har gjort tidigare. Men man ska inte förbise möjligheten att kunna ta en femte titel, säger Wendie Renard på presskonferensen inför finalen.

ANNONS

Den 27-åriga stjärnbacken skrev på sitt första proffskontrakt med klubben 2007 och har varit med om att göra Lyon till Europas, och antagligen världens, bästa klubblag. Nu har hon chansen att lyfta Champions League-bucklan för femte gången.

Men hon tänker inte svara på hur det skulle kännas. Inte än.

- Och det handlar inte bara om mig, det handlar om hela laget. Ja, om vi vinner så skriver vi historia. Men vi har en match att spela först. Sedan ska jag berätta hur det känns.

Kiev, TT:s utsända

ANNONS