Förra Halmia-profilen klar för IFK Norrköping

Ytterligare en halländsk fotbollsprofil drar på sig IFK Norrköpings vitblå matchdräkt. Förra Halmia-mittfältaren Selma Berggren, 19, är efter dubbla korsbandsskador klar för östgötaklubben, som 2021 är nykomling i Elitettan.

ANNONS
LocationNorrköping||

– Det känns väldigt bra att ha skrivit på för en förening som IFK. Det är en förening med höga ambitioner och mål precis som jag, säger hon till IFK Norrköpings hemsida.

Fotbollskarriären har inte gått på räls för flicklandslagsmeriterade och Torup/Rydö-fostrade Selma Berggren sedan hon lämnade Halmia som 15-åring 2017 för att gå på fotbollsgymnasium i Kalmar och spela för IFK Kalmar i Elitettan.

Två korsbandsskador 2018 och 2019 – som båda för övrigt inträffade under landslagssamlingar – har lett till långa rehabiliteringsperioder. Men Selma Berggren har kämpat sig tillbaka och spelade elva matcher för Kalmarkamraterna i Elitettan under 2020.

ANNONS

Det räckte dock inte för att hon skulle erbjudas ett nytt kontrakt – och nu blir i stället IFK Norrköping hennes nästa klubbadress.

– Det som lockade mig till IFK var framför allt förtroendet jag fick gentemot ledarstaben. Intrycket jag fick av dem och föreningen tilltalade mig. Föreningen har även bra förutsättningar till att utvecklas genom professionalism och de faciliteter de har tillgång till, säger hon.

LÄS MER:Haksabanovic vill lämna Norrköping: ”Vill prova nya utmaningar”

ANNONS