Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristian Karlsson. Arkivbild.

Förlust i VM-genrep utan skadad Karlsson

Japan besegrade Sverige med 3–1 i en träningslandskamp inför stundande lag-VM i pingis. Det var dock inte resultatet som störde utan snarare att Kristian Karlsson inte fanns med.

Däremot var han mindre benägen att tala om den skada som lagets försteman, Kristian Karlsson, ådragit sig. Det handlar om ett ryggskott som Karlsson drabbades av i samband med tisdagens träning.

- Vi jobbar på det och målet är att han kan spela på söndag. Jag är inte orolig, sade Ulf Carlsson efter förlusten i Varberg.

Redan i den första matchen ställdes Japans underbarn Tomokazu Harimoto mot Sveriges nya stjärnskott Truls Möregårdh. Här hade Möregårdh ett gyllene läge att ge Sverige ledningen. Men 2–1 i set och 8–2, bara tre bollar från match, räckte inte utan japanen svarade för en otrolig vändning.

Kenta Matsudaira ökade på till 2–0 för Japan efter vinst mot Jon Persson.

I SOC-finalen 2016 vann Yuyo Oshima över Mattias Karlsson. Den här gången fick Karlsson revansch efter imponerande spel i tre raka set.

Truls Möregårdh hade chans att förlänga matchen till ett avgörande men föll mot Yuto Kizukuri.

- Jag tycker att Truls gör två bra matcher men tappar lite fokus i båda. Han behöver jobba bättre i motgång och bli mer noggrann i varje moment, sade Ulf Carlsson.

Lag-VM i Halmstad inleds på söndag.