Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Pixbos Linda Andersson och Dalens Ellen Berglund i en superligamatch i januari.

"Förhandlar inte för att komma undan hot"

Elitklubbarna siktar på att bilda en egen liga. Men Svenska innebandyförbundet står fast vid sitt nej till att ge elitklubbarna rättigheterna till sponsring och tv-avtal.

- Vi flyttar inga rättigheter till en organisation som vi inte tror är redo för det, säger Krister Azelius, styrelseledamot i förbundet, vid en presskonferens.

- Och vi är inte beredda att förhandla om frågan om rättigheterna redan är förutbestämd, vi förhandlar inte för att komma undan hotbilden.

Frågan om rättigheterna, som de 28 klubbarna i superligan för damer och herrar vill ha större kontroll över, har diskuterats i flera år. För knappt ett år sedan lade förbundet ett förslag om att bolagisera rättigheterna, något som klubbarna sade nej till. Höstens förhandlingar mellan förbundet och elitklubbarnas förening FSSL slutade med att förbundet sade nej till FSSL:s förslag och stoppade vidare förhandlingar så länge kravet på att klubbarna skulle ta över rättigheterna kvartstod.

I helgen beslöt klubbarna att bilda en egen liga, Premier Floorball League. Senast på fredag ska lag som vill vara med i utbrytarligan ha gett sitt svar. Innebandyförbundet vill ha svar senast på söndag vilka klubbar som vill spela vidare i superligan.

En konsekvens för spelare som spelar i utbrytarligans lag är att de inte kommer att bli uttagna till landslagsspel.

- Vi har ett formellt regelverk att rätta oss efter, att landslagsspelare ska hämtas från föreningar som är anslutna till vårt förbund som är anslutet till Riksidrottsförbundet, säger Azelius.