Rennes Benjamin Bourigeaud firar 1–1-kvitteringen mot Arsenal.

Fördel Rennes inför returen mot Arsenal

Storklubbarna Arsenal och Sevilla ligger pyrt till inför returmatcherna i Europa League. Rennes kan luta sig mot 3–1 medan Slavia Prag klarade 2–2 på spansk mark. Viktor Claessons mål för Krasnodar ger den ryska klubben hopp om avancemang.

|

Landslagsmittfältaren Jakob Johansson satt på bänken och såg Rennes få en hemsk start i åttondelsfinalen.

Alex Iwobi slog in en boll, att döma av fart och riktning menad som ett inspel, som skruvade sig in i bortre hörnet redan efter tre minuter.

Arsenal hade kontroll och kunde ha tagit ett fastare grepp men i stället drog mittbacken Sokratis på sig två gula kort och tre minuter före pausen kvitterade Benjamin Bourigeaud med mäktigt distansskott.

Monreal av självmål

Med en man mer vände Rennes matchen spelmässigt och tryckte på intensivt för ett segermål mot ett pressat Arsenal. Till slut gav bombardemanget utdelning, när Nacho Monreal oturligt styrde ett inlägg förbi Petr Cech.

Ismaila Sarrs sena 3–1 ger Rennes ett utmärkte läge inför returen på Emirates i nästa vecka.

Ännu snabbare än Iwobi var Ben Yedder. Han gav Sevilla 1–0 redan efter 24 sekunder hemma mot Slavia Prag. Tidiga mål är ingen garanti för framgång. I pausen stod det 2–2, så även efter 90 minuter. Prag fick med sig två viktiga bortamål och har råd att spela 0–0 eller 1–1 i returen.

Claesson mål

Viktor Claessons reducering för Krasnodar kan bli betydelsefull när det drar ihop sig till returmatch. Valencia hade 2–0 när Claesson slog till. Kristoffer Olsson spelade hela matchen på Krasnodars mittfält.

Frankfurt och Inter spelade 0–0 sedan Marcelo Brozovic missat en straff för Milanoklubben. Villarreal har klar fördel mot Zenit S:t Petersburg efter 3–1 borta medan Dynamo Zagreb slog Benfica hemma med 1–0.

Napoli tog ett stort kliv mot vidare spel genom 3–0 på Salzburg. Chelseas utgångsläge är lika gott efter samma siffror hemma mot Dynamo Kiev.