Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Dick Axelsson, i mitten, avgjorde för Färjestad. Arkivbild.

Färjestads fjärde raka bortaseger

Med en jobbig förlust från kvällen före i färskt minne rivstartade Karlskrona match nummer två lagen emellan. Färjestad vände dock och vann även rond två med 4–3 efter förlängning.

Karlskronas och Färjestads inbördes möten denna säsong avgörs genom ett unikt upplägg när det gäller seriematcher. Först två matcher två kvällar i rad i Karlskrona och sedan samma upplägg i Karlstad efter nyår.

- Jag tycker att det är ett kanonbra upplägg, hoppas på fler såna fajter. Dessutom är det en ekonomisk besparing med bara en resa vardera för oss och Karlskrona, sade Mikael Wikstrand.

- Det är roligt att spela den här typen av matcher, sade Karlskronas back David Printz.

Hemmadominans

I den första matchen tog Färjestad en tidig ledning som laget sedan aldrig släppte ifrån sig. Den här gången såg Karlskronas spelare heltända ut och dominerade den första perioden stort. Mattias Guter gav laget ledningen i spel fem mot tre. I slutet av perioden ökade Joel Kellman på till 2–0.

- Karlskrona var bättre än oss i den första perioden, sade Mikael Wikstrand.

Färjestad kom till spel med möjlighet att skaffa sig den imponerande sviten fyra raka segrar på bortaplan. Oskar Steens reducering kom lägligt strax före första paus. Mikael Wikstrand, som har ett stort hjärta för sin tidigare klubb Mora som Karlskrona just nu konkurrerar med kring kvalstrecket, satte kvitteringen.

- Jag har fullt fokus på Färjestad, sade han och skrattade.

- Jag har absolut ingenting emot Karlskrona men ser så klart gärna att Mora är före, tillade han.

Axelsson avgjorde

Mattias Guter såg ut att föra Karlskrona mot seger när han gav laget en ny ledning. Men Färjestad kvitterade åter snabbt, den här gången genom ännu ett mål ifrån skyttekungen Michael Lindqvists klubba.

Men förr eller senare skulle matchen avgöras. Det dröjde till förlängningen innan Färjestads Dick Axelsson blev den som iklädde sig hjälterollen för kvällen.

- Karlskrona var som ett nytt lag i kväll, men vi har de saker som behövs för att vinna hockeymatcher, sade Wikstrand.

- Vi måste vara ärliga och säga att vi mötte ett skickligt lag, sade Karlskronas David Printz som trots att det ”bara” blev en poäng var nöjd med sitt lags kämpainsats.