Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Dick Axelsson och hans Färjestad fick jubla igen i SHL. Arkivbild.

Färjestad vann kampfylld klassiker

Kampfyllt, intensivt – och ett Färjestad som fortsätter leverera. Och ett Brynäs som visade nya frågetecken.

Att det var ett klassikermöte i SHL i Löfberg Arena syntes direkt i första perioden – som kantades av fart, intensitet, känslor och irritation.

Med andra ord passade det ganska bra att Färjestadforwarden Dick Axelsson, som matchen igenom hade en liten privat och pågående tuppfäktning med Brynäskollegan Johan Alcén, fick inleda i målprotokollet.

Slagskottet som gav det förra Schweiz-proffset hans femte balja för säsongen var högklassigt.

- Det var nog mitt första slagskott i karriären. Men den satt där den ska, sade Axelsson till C More.

Ölunds första för säsongen

Brynäs replikerade dock mer eller mindre direkt. Förra säsongens genombrottsman Linus Ölund, tillbaka efter avstängning och uppflyttad i förstalinan i Jesper Jensens frånvaro, öppnade sitt målkonto för säsongen efter fint förarbete av Aaron Palushaj.

Där tog dock det roliga stopp för Brynäs – som straffades rejält och direkt i andra perioden.

Först av målglade, finske backen Jesse Virtanen, som bröt igenom och gjorde sitt tredje för säsongen. Kort därpå var det Joakim Nygård som utnyttjade en retur från Daniel Rautios axel när även han nådde tre mål för säsongen.

"Frustration och ilska"

Fem minuters powerplay i tredje perioden efter Anton Grundels matchstraff gav Brynäs en livlina man inte lyckades utnyttja.

I stället kunde en tokfri Marcus Nilsson lyfta in 4–1 till Karlstadspublikens glädje. En glädje som höll sig hela vägen till slutsignalen.

Och Martin Johansson, iscensättare till Nilssons 4–1-friläge, var nöjd efter tre assist från honom och tre poäng för laget.

- Det var en jättebra match rakt igenom. Vi känns rätt så trygga med varandra och vågar hålla pucken där ute, sade Johansson till C More.

Brynästränaren Roger Melin var, så klart, inte lika belåten.

- Det enda jag bär med mig är frustration och ilska. Det var för jävla dåligt i dag. Vi var inte ens nära, sade Melin till C More.