Det blev en stökig match mellan Färjestad och Malmö.

Färjestad vann känsloladdat möte

Några snabba mål, ett stort slagsmål i Färjestads bås – och två matchstraff för Malmö. SHL-matchen i Karlstad var både grinig och känsloladdad och slutade i en 3–1-vinst till hemmalaget.

|

I den första perioden utbröt ett stort slagsmål i Färjestads bås efter att Malmökaptenen Fredrik Händemark knuffats in där av Färjestads Oskar Steen. När Marcus Sylvegård medvetet åkte in för att hjälpa sin lagkamrat urartade bråket och även utanför båset var det rejält oroligt mellan flera spelare.

- Jag var på väg mot vårt bås och blir intryckt i deras båsdörr, sen hamnar jag där. Det är en ganska ovan situation och jag vet inte vad jag tänkte. De som sitter där på bänken hugger tag i mig då får man hålla i lite och stöka och böka, säger Händemark i C More och fortsätter:

- Men va fan, det är lite kul när det händer lite också, eller hur? Det är ändå lördag och fullsatt och då får man bjuda upp lite. Personligen älskar jag att spela här, säger han.

Matchstraff för Sylvegård

Marcus Sylvegård fick matchstraff efter händelsen som kom att prägla resten av matchen som redan stod 2–1 efter tio minuter.

Marcus Nilsson gav hemmalaget ledningen efter fyra minuter innan Michael Lindqvist gjorde 2–0 i powerplay fem minuter senare. När Frederik Storm reducerade till 1–2 strax senare hade klockan bara tickat upp en bit över tio minuter.

I stridens hetta

Efter en mållös mittenperiod åkte Malmö på sitt andra matchstraff i den tredje perioden när Henrik Hetta åkte ut efter en huvudtackling på Theodor Lennström. Ytterligare en Malmöutvisning gav Färjestad chansen att spela fem mot tre i två minuter, men bortalaget lyckades hålla tätt bakåt.

Avgörandet kom istället i spel fem mot fem strax senare när Färjestads Axel Ottosson satte 3–1 efter att ha fått klubban på pucken i sista stund. Han njöt av matchen.

- Det var mycket känslor och bra fart av båda lagen, grymt kul att spela, säger han i C More.