Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mora besegrade Färjestad.

Färjestad söker vändning efter ny förlust

Färjestad åkte till Mora och förlorade med 3–4 efter straffar – lagets femte förlust på sex matcher. Tala om en tung inledning på säsongen för värmlänningarna.

Det var Wikstrands första match som lagkapten i Färjestad samtidigt som Thomas Rhodin i veckan tog över jobbet som sportchef. Två exempel på att klubben nu arbetar hårt för att hitta lösningar som bidrar till att vända den negativa trenden.

- Allt detta löser sig inte genom något hokus pokus. I mitt fall har jag tagit kaptensrollen för att avlasta ”Alex” (Alexander Johansson). Det kan vara en bra lösning för laget, säger Mikael Wikstrand.

Fast i botten

Färjestad har nu parkerat i bottenskiktet av tabellen och Mikael Wikstrand erkänner att laget snart måste vinna flera matcher i rad om inte situationen ska sätta sig mentalt hos spelarna.

- Ja, det är riktigt. Men i dag tyckte jag att vi gjorde en mycket bra match, även om vi måste bli bättre i försvarsspelet. Det är mycket som fungerar och det vänder snart.

Detta var annars en speciell dag för Wikstrand, som är uppvuxen i Furudal och hockeyfostrad i Mora. För två säsonger sedan sågs han bland annat mitt i Moras klack i kvalspelet mot Leksand. Och nu gjorde han sin första match som kapten för Färjestad – i Mora.

- Jag förstår vad du menar, om jag har extra känslor för Mora. Men jag ser den här matchen precis som alla andra matcher. Det är inte mer med det.

Ny målvaktsstjärna

Färjestad var totalt sett det bättre laget. Men Mora hade reservmålvakten Isak Wallin, 20 – en talang som är hemplockad till Mora från Modo. Han fick tidigare i höst hoppa in en period mot Djurgården när den matchen redan var avgjord.

Nu fick han dagen före match beskedet att han skulle få spela från start.

- De sa att jag nu hade chansen att göra mitt livs match, berättar Isak Wallin, som tog den möjligheten och blev publikfavorit.

Först höll han kvar Mora i den första perioden genom att göra flera avancerade räddningar när Färjestad spelade sex minuter i powerplay.

Sedan avgjorde han matchen genom tre straffräddningar i rad, samtidigt som lagkamraten Michel Haga satte sin puck i mål.

- Jag gjorde så bra jag kunde. Det här var mitt livs match, säger han lite blygt och svarar sedan på frågan om han nu på allvar utmanar Christian Engstrand om platsen som förstamålvakt.

- Jo, jag vill spela fler matcher i SHL.