Frölundas Jonathan Sigalet avgjorde mot Färjestad med sitt 4–3-mål. Arkivbild.

Färjestad åkte på första hemmaförlusten

Färjestad hade det mesta av spelet och överlägset flest skott. Men gick ändå ifrån SHL-matchen mot Frölunda utan poäng, för första gången på hemmaplan i höst.

|

Frölunda vann med 4–3 sedan Jonathan Sigalet avgjort i powerplay i mitten av den andra perioden, hans tredje mål i höst.

- Vi krigade väldigt hårt och fick med oss tre poäng. Jag tycker att laget har tagit steg och vi börjar bli en lagmaskin, vi jobbar hårt för varandra, säger Frölunda-målvakten Johan Gustafsson, som storspelade och räddade 31 skott, till C More.

Färjestad har haft en tuff höst i SHL. Men hemma i Karlstad hade man tagit sju av sina åtta poäng i tre matcher. Även mot Frölunda gick det bra inledningsvis, Fabian Zetterlund gjorde 1–0 efter 2.45.

Frölunda kvitterade dock omgående genom Max Fribergs kanonskott från blålinjen. Och trots Färjestadsdominans var det Frölunda som fick ledningsmålet strax före paus, genom Samuel Fagemo.

Frölunda gjorde även 3–1 i inledningen av den andra perioden (Pathrik Westerholm). Men sedan kom två snabba Färjestadsmål genom Gustav Rydahl och Oskar Steen, som spelades fram av just Rydahl.

Och så avgjorde Sigalet 11.28 in i perioden. Men trots underläget jobbade hemmalaget på och dominerade stort. Frölunda hade inte fler än 15 skott på hela matchen.

- Det här är en tung förlust. Vi gör en bra match men hade inte marginalerna med oss, säger Färjestadstränaren Johan Pennerborn till C More.

Färjestad är kvar på tolfte plats i tabellen, Frölunda ligger fyra.