Förlust för Halmstad BMK:s nye mästare – men vinst ändå

Halmstad vann veckans första slag mot Umeå. Debuterande 13-faldige svenske mästaren Tim Foo, 33, fick dock inte inleda Halmstad BMK-karriären med en vinst – men då var lagsegern redan klar.
– Jag måste spela mer matcher, säger han.

ANNONS
LocationSöndrumshallen||

Svenska Badmintonligan

Halmstad BMK 4

IFK Umeå 2

Tim Foo, som har vunnit tio lag-SM-guld med Fyrisfjädern och tre SM-guld i dubbel, är ny för säsongen som spelare och huvudtränare hos regerande svenska mästarna Halmstad BMK.

Han har på senare år prioriterat ledarrollen och har närmast jobbat med svenska seniorlandslaget. Men han är tillgänglig som spelare också och ersatte Mikkel Mikkelsen – som var kvar i Danmark för att slippa sitta i coronakarantän – i herrdubbeln i hemmapremiären mot IFK Umeå.

Foo och Filip Suwanphingka förlorade dock i tre raka set mot Umeås Johan Azelius och Martin Norrman.

ANNONS

– De spelar bra, men vi kommer inte förbi dem i deffen så det var lite segt. Men det är min första match på tre år så jag måste komma i gång och få lite mer matcher, säger Tim Foo.

Du har 13 SM-guld tidigare. Kan det bli ett nytt med Halmstad i vinter?

– Jag hoppas det. Det är tidigt på säsongen, men jag hoppas att vi kan komma i gång lite mer. Sedan får vi se vad det blir av det.

När Tim Foo äntrade banan var lagmatchen dock redan avgjord.

Filip Suwanphingka hade tidigare gett Halmstad en flygande start genom att vända ett 1–6-underläge i andra set till vinst i tre raka set i herrsingel två mot Kim Linell.

En fin revansch av Suwanphingka, som tappade en 2–0-ledning till förlust i premiären mot Täby i förra veckan.

– Filip höjde sig i förhållande till sin förra match. Han mötte en duktig kille, men han hade ett helt annat tålamod och förivrade sig inte, säger HBMK:s elitlagstränare Ronny Gunnarsson.

Danskan Sofie Holmboe Dahl var kvällens stora matchvinnare genom att först ta hem damdubbeln i tre raka set i par med Elisa Melgaard och sedan vinna damsingeln mot Nathalie Wang med 3–1.

ANNONS

Rasmus Messerschmidt tog Halmstads fjärde seger genom att vinna herrsingel ett mot Johan Azelius i tre raka set.

Nästa slag mellan Halmstad och Umeå sker på onsdagskvällen i Superettan i fotboll.

Får man be om ett tips?

– Jag har ingen koll på lagen, men jag säger Halmstad. 4–0, skrattar Tim Foo.

LÄS MER:HBMK tar in flerfaldig mästare - som tränare och spelare

ANNONS