Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/13

Ex-Laholmare imponerade på Halmstad Triathlon

Laholmsonen Fredrik Robertsson värmde i lördags upp alla lokala supportrar med en tredjeplats i det kalla regnovädret på Halmstad Triathlon. Han knep en bronsmedalj i herrarnas huvudklass över 11,3 mil.

– Det var väldigt roligt. Jag vann här för tre år sedan, men jag har tränat lite mindre i år, då vi har fått barn. Jag är ändå nöjd. Det är alltid kul att få köra i hemtrakterna, säger Fredrik Robertsson, som tillhör föreningen Stockholm City Triathlon. 

Robertsson återvände i helgen hem till södra Halland för att tävla i Halmstad Triathlon. Han bor och arbetar numera i Stockholm, men har släkt och sommarstuga kvar i Halland. Han tävlade i huvudklassen, 11,3 mil, med 1900 meter simning, 90 kilometer cykling och 21 kilometer löpning. 

32-åringen inledde försiktigt och var efter simningen femma i klassen, men lyfte sig efter hand i cyklingen och löpningen, vilket resulterade i att han slutade trea i loppet med tiden 4,13,22. 

– Jag gjorde ett ganska jämnt lopp. Jag var varken bättre eller sämre i någon specifik gren. Det ska i sådana fall vara cyklingen, där det gick lite sådär, men jag får träna mer på det framöver, säger Fredrik Robertsson och fortsätter:

– Jag har semester nu, så det blir mycket träning. Jag siktar på att vara med i en Ironman-tävling i Kalmar i slutet av sommaren. Det ska också bli roligt.  

Halmstadtriathleternas Jonna Hedbys Holmberg slutade bäst bland de lokala föreningarnas deltagare i tävlingsklasserna. Hon kom tvåa i damernas sprintklass på 1,13,11, vilket var elva sekunder snabbare än vad hon mäktade med i fjol i tävlingen. Hon fick sålunda glädjas åt att ta ett kliv högre upp än i fjol på prispallen.

– Jag tycker alltid att det är hur kul som helst att tävla på hemmaplan. Jag hade lite sega ben, då jag tävlat väldigt mycket senaste månaderna. Det var dock bra för mig att det var lite mer löpning än förra året. Jag tycker om att springa, skrattar Jonna Hedbys Holmberg.

I år startade över 550 deltagare i tävlingen. Det är en knapp ökning i jämförelse med förra året. Halmstad Triathlon kan dock fortsätta att växa nästa år med tanke på att triathlon-SM i medeldistans pågick under lördagen, samt att det är en Ironman-tävling i Jönköping nästa helg. Det är en tuff konkurrens om deltagare. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här