Nästan klar. Karl-Johan Johnsson är en läkarundersökning från att skriva på för fyra år med franska Guingamp.
Nästan klar. Karl-Johan Johnsson är en läkarundersökning från att skriva på för fyra år med franska Guingamp.

Ex-HBK:are läkarsyning från Ligue 1

Tidigare HBK-målvakten Karl-Johan Johnsson läkarundersöks i dag för att sedan skriva på för Ligue 1-klubben Guingamp. Han kritar på för fyra år med franska klubben.

ANNONS
|

– Det känns som ett väldigt bra steg. Jag ville ta ett steg tillbaka till Danmark och sedan två steg framåt. Det känns som att jag gör det nu eftersom att det här är en väldigt bra liga, säger Karl-Johan Johnsson.

26-årige målvakten har, sedan flytten från HBK 2012, spelat ett år i holländska NEC Nijmegen och två år i danska Randers, innan han nu tar steget vidare till nordfranska högstaligaklubben En Avant de Guingamp.

Klubben ska ha haft koll på målvakten i drygt ett år, men trappade upp intresset för honom för en månad sedan, när danske målvakten Jonas Lössl lämnade för Mainz.

ANNONS

– Jag var högt prioriterad på deras lista och kom närmare när klubben sålde honom. Jag har pratat med president, tränare, målvaktstränare och scout. De låter alla väldigt positiva och tror mycket på mig, säger han.

Johnsson tror också att flytten kan innebära att han ökar sina chanser för att komma med i svenska landslaget. Han var senast med på landslagets januariturné i Abu Dhabi, men föll på målsnöret i kampen om en plats i EM-truppen.

– Jag hoppas att landslaget ska bli mer aktuellt. Jag har tidigare haft svårt att konkurrera med till exempel Hopf (Johannes) och andra målvakter som spelar i större klubbar. Nu kan jag ha större chans, när jag spelar i en bättre liga, men det beror också på hur det går för mig framöver. Om det går bra borde jag finnas med i tankarna.

Guingamp har genom åren haft en hel del kända namn med i laget, däribland tidigare Chelsea-spelarna Didier Drogba och Florent Malouda, men även Arsenal-backen Laurent Koscielny. I fjol slutade laget på 16:e plats i ligan.

– Jag vet inte vad vi har för målsättning. Vi vill säkerligen komma lite högre än förra året. Det är väldigt tajt i mitten av tabellen bakom PSG och Lyon med andra ekonomiska förutsättningar. Det känns som att alla kan slå alla. Om vi har lite flyt kan vi nog komma högt upp.

ANNONS

Men först väntar läkarundersökningen i dag, innan han får se fram emot spel i franska ligan.

– Jag är inte orolig. Jag har en känning i ena axeln, men det är inget allvarligt. Jag har tränat under hela vår (Randers) försäsong. Det här ska bli en spännande utmaning.

ANNONS