Europamästaren nollad av Ukraina

Portugal är regerande mästare. Men vägen till nästa EM började tungt. Cristiano Ronaldos manskap fick bara 0–0 i kvalpremiären hemma mot Ukraina.

ANNONS
|

Medan andra tungviktare som England och Frankrike dammade rent och vann sina inledande gruppspelsmatcher (5–0 mot Tjeckien respektive 4–1 mot Moldavien), hade Portugal problem hemma mot Ukraina.

För nä, det här var inte Cristiano Ronaldos kväll.

Storstjärnan, som sänkte Atlético Madrid på egen hand i Champions League i förra veckan, var tillbaka i landslaget efter nobben i höstas och hade flera vassa chanser. Totalt svarade han för sju av Portugals 17 chanser, men bollen ville inte in bakom en storspelande Andrij Pjatov i bortamålet.

Närmast var William Carvalho som hade en boll över linjen, men mittfältarens nick dömdes bort för offside.

ANNONS

Därmed åkte Ukraina, rankat 30 i världen, hem med en skrällpoäng.

På Wembley i England var det Raheem Sterling som snodde rubrikerna med ett hattrick. Manchester City-stjärnan behövde bara 44 minuter, från matchminut 24 till 68, på sig att överlista Tjeckiens målvakt Jiri Pavlenka tre gånger om i storsegern som gav England en drömstart i EM-kvalet.

Efter sitt andra mål hyllade Sterling en pojke som nyligen dött i cancer.

- Damary (Dawkins) var en kille jag försökte hjälpa och vi trodde vi hade hittat en donator. Olyckligtvis matchade de inte och han gick bort, så jag ville ge hans familj något att glädjas över, säger Sterling enligt BBC.

TT

ANNONS