Eskilstunas lagkapten Petra Johansson, höger, i ett möte med Rosengård. Arkivbild.
Eskilstunas lagkapten Petra Johansson, höger, i ett möte med Rosengård. Arkivbild.

Eskilstuna bröt förlustsviten

Jumbon Eskilstuna är återigen ett vinnande lag i damallsvenskan – tack vare en tidigare landslagsspelare. Lagkaptenen Petra Johansson gjorde matchens enda mål i 1–0-segern hemma mot Hammarby och satte punkt för en förlustsvit på tre matcher.

ANNONS
|

Eskilstuna har varit ett av Sverige bästa fotbollslag de senaste åren och tampades in i det sista om SM-guldet 2015, men slutade tvåa.

Årets säsong har fjolårstrean däremot inlett minst sagt svagt – tre inledande förluster och 2–13 i målskillnad – fram tills nu.

Hemma mot Stockholmslaget Hammarby kom nämligen årets första seger i damallsvenskan efter att lagkaptenen och mittfältaren Petra Johansson gjort matchens enda mål. 29-åringen, som gjorde nio A-landskamper fram till 2015, spelades fram av nuvarande landslagsanfallaren Mimmi Larsson i matchens 38:e minut och satte sitt första mål för säsongen.

ANNONS

Trots segern, och de tre poängen, så är Eskilstuna kvar på jumboplatsen i tabellen. I toppen så återtog formstarka Piteå serieledningen efter en 1–0-seger borta mot Växjö.

23-åriga anfallaren Nina Jakobsson blev matchhjälte med sin första fullträff för säsongen. Ett mål som tog Piteå – fyra i damallsvenskan i fjol – förbi Rosengård i tabelltoppen.

TT

ANNONS