Ottawas Erik Karlsson blev matchhjälte när laget besegrade Anaheim med 2–1 i NHL-ishockeyn.
Ottawas Erik Karlsson blev matchhjälte när laget besegrade Anaheim med 2–1 i NHL-ishockeyn.

Erik Karlsson avgjorde mot Anaheim

Ottawas Erik Karlsson stod för det avgörande målet, och en assist, när laget besegrade Anaheim med 2–1 i NHL-ishockeyn. Det var backstjärnans 600:e match i den amerikanska ishockeyligan.

ANNONS
|

Matchen var länge mållös innan Ottawa tog ledningen med 1–0 i numerärt överläge i den sista perioden. Bobby Ryan satte pucken bakom motståndarlagets målvakt Ryan Miller, framspelad av lagkaptenen Erik Karlsson.

I matchens slutminut kvitterade bortalagets Ryan Kesler, och tvingade matchen till förlängning, efter att han styrt in ett skott av Rickard Rakell.

"Bra laginsats"

Men Ottawa fick ett guldläge när Anaheims Adam Henrique visades ut, en utvisning som låg kvar när förlängningen startade.

Efter 32 sekunder satte Erik Karlsson det avgörande målet 2–1, framspelad av Matt Duchene, inför en jublande hemmapublik.

ANNONS

- Vi spelade bra även om de skapade många chanser, det är ett bra lag. Det var en bra laginsats av oss i dag, säger en nöjd Karlsson efter matchen.

Karlsson blev utsedd till en av matchens bästa spelare i jubileumsmatchen, enligt NHL:s sajt. 27-årige Karlsson har spelat i Ottawa sedan han kom till NHL 2009. Han har gjort 122 mål hittills i NHL-karriären.

- Jag är väldigt lycklig över att ha spelat så många matcher som jag har gjort, och förhoppningsvis kommer jag att spela 600 till. Segern var det viktigaste ikväll. Det var den vi var ute efter och det var trevligt att se att vi fick den, säger Karlsson till kanadensiska CBC.

Tränaren hyllar Karlsson

Karlsson hyllades av Ottawatränaren Guy Boucher efter matchen.

- Jag tycker att Erik spelade mycket bra, det var rättvist att Erik och Duchene avgjorde matchen ikväll för jag tyckte att de båda var fantastiska, säger han enligt lagets sajt.

ANNONS

Målvakten Mike Condon gjorde 30 räddningar för Ottawa, som bröt en sex matcher lång förlustsvit.

- Vi visste inför matchen att vi hade sex raka förluster och vi ville bryta det så snart som möjligt och göra det hemma, säger Karlsson.

TT

ANNONS