Julia Engström från Ringenäs GK var en av fyra nominerade som årets nykomling på Idrottsgalan.
Julia Engström från Ringenäs GK var en av fyra nominerade som årets nykomling på Idrottsgalan. Bild: BRIAN SPURLOCK

Engström blev inte årets nykomling på Idrottsgala

För knappt en vecka sedan fick Julia Engström, 19, HP-guldet efter sina prestationer under 2020.
På måndagskvällen hade Ringenäsgolfaren chans att bli årets nykomling på Idrottsgalan, men det priset gick till fotbollsspelaren Dejan Kulusevski.

ANNONS
|

Det speciella idrottsåret 2020 sammanfattas med en speciell version av Idrottsgalan. Idrottsprofiler – tidigare som aktiva – brukar i vanliga fall samlas i massor när Sveriges bästa idrottsprestationer ska prisas.

Så blev det inte denna gång.

Ett fåtal gäster – med Armand Duplantis som den största stjärnan – dök upp på röda mattan. Friidrottsstjärnan har chans att vinna tre olika kategorier.

Men han var inte först ut att prisas. Det var i stället Dejan Kulusevski som utsågs till årets nykomling.

Sveriges nya fotbollsstjärna slog igenom som utlånad till italienska Parma i Serie A, och 20-åringen imponerade så pass mycket att han köptes av storklubben Juventus och han har även cementerat sin plats i det svenska landslaget.

ANNONS

Kulusevski vann utmärkelsen före MMA-fajtern Khamzat Chimaev, Julia Engström och långdistanslöparen Emil Millán de la Oliva.

För Julia Engström har det varit en strålande säsongen. Den unga Halmtadtjejen vann två tävlingar på Europatouren och blev dessutom sammanlagd tvåa.

Hon anade redan på förhand att Dejan Kulusevski skulle bli svår att slå.

Kulusevski var inte på plats, men lämnade en hälsning via länk från Italien.

– Jag hade väldigt gärna varit på plats och tagit emot det här priset som är ett väldigt stort pris. Jag är stolt att ta emot det för det är något som jag har jobbat för hela mitt liv, men tyvärr går det inte att vara där i dessa svåra tider, säger Dejan Kulusevski.

ANNONS