Andreas Engqvist. Arkivbild.

Engqvist tvåmålsskytt när Djurgården vann

|

Djurgårdens nyckelspelare Andreas Engqvist gjorde två mål i Djurgårdens 5–2-seger hemma mot norska Storhamar i Champions Hockey League (CHL). Storhamar inledde dock målskyttet via ett bekant ansikte. Patrick Thoresen – med 132 SHL-matcher i Djurgårdens tröja – satte 1–0 till gästerna i den första perioden. Men mål av Jacob Josefson och Engqvist gjorde att Djurgården satt i förarsätet efter inledningsperioden.

En kvittering kom men bara några minuter efter kunde Djurgården genom två snabba mål av Daniel Brodin och Engqvist gå upp till 4–2. Brodin punkterade sedan matchen när han gjorde 5–2 i öppen kasse.

Profilvärvningen Dick Axelsson assisterade till Engqvists 2–1-mål, och gjorde därmed sitt första poäng för Djurgården sedan återkomsten.