Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emil Forsberg lämnar truppen inför tisdagens match mot Norge.

Emil Forsberg lämnar truppen

Emil Forsberg lämnar landslagstruppen inför EM-kvalmatchen i fotboll mot Norge på tisdag på grund av en skadekänning.

Sent under lördagskvällen kom uppgifter om att Emil Forsberg var på väg att lämna den svenska EM-kvalsamlingen efter 2–1-segern mot Rumänien.

Under söndagsförmiddagen bekräftar Svenska fotbollförbundet att Forsberg lämnar laget.

Anledningen är en skadekänning.

"I dialog mellan landslagsledningen, spelaren, det medicinska teamet och klubben har beslut fattats om att Emil Forsberg lämnar truppen och återvänder till Leipzig", skriver förbundet.

Janne Andersson förklarar beslutet under söndagens pressträff.

- Vi har haft en jättebra dialog och snack på förmiddagen. Att han skulle spela två matcher på tre dagar fanns inte i min värld. Däremot tycker jag att det är tråkigt att han känner av skadan. Jag hoppas att han kan spela om några veckor igen, säger Andersson.

Emil Forsberg har haft en skademässigt tuff säsong i Leipzig, där den senaste gången han spelade 90 minuter ligafotboll var i början av september förra året. En ljumskskada höll honom helt borta från spel från mitten av oktober fram till mitten av januari.

I EM-kvalmatchen mot Rumänien i går blev det 68 minuter på planen för mittfältaren.

"Det känns väldigt tråkigt att lämna killarna. Jag har tyckt att det varit kul att vara tillbaka i landslaget. Jag önskar Janne och grabbarna stort lycka till på tisdag", säger Emil Forsberg i ett uttalande till förbundet.