Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

André Calisir nickade in 1–1 i 89:e minuten för sitt IFK Göteborg borta mot Kalmar.

Elm besviken efter sent poängtapp

Kalmar hade bollen, de ledde med 1–0, men lyckades inte få med sig tre poäng.

Fram till matchens näst sista ordinarie minut hade Kalmar ledningen mot IFK Göteborg. Men på en hörna stod André Calisir helt ren på bortre stolpen och kunde behärskat nicka in 1–1. Kalmartränaren Magnus Pehrsson var inte nöjd.

- Som tränare blir man väldigt irriterad. Vi hade innan matchen pratat om att Göteborg gärna slår sina hörnor på bortre ytan, men vi överbelastar på den främre ytan. Man blir irriterad, säger Pehrsson.

Stort spelövertag

Besvikelsen och irritationen var lättförståelig. För det här var i mångt och mycket Kalmars match. I första halvlek var spelövertaget snudd på totalt.

- De har knappt ett anfall, och har de det så stoppar vi det snabbt och tar tillbaka bollen. Men det blir samtidigt svårt. De faller mycket lågt och det blir inga ytor kvar för oss att spela på. Det behövs lite finess för att lösa det där och det har inte vi just nu, säger Rasmus Elm.

Finess hade i alla fall Elm när han låg bakom 1–0. En magnifik passning till Isak Magnusson som slog in bollen på Papa Dioufs panna och målnollan var spräckt.

- En bra rollfördelning, jag passar, Isak springer och Papa nickar, säger Elm med ett leende.

Men det där leendet är inte så långvarigt när samtalet kommer in på Kalmars avslutning av matchen.

- Vi faller tillbaka, Vi ska inte behöva göra det. Vi ska göra det vi är bra på, stå upp och fortsätta spela som vi gjort. Vi gjorde det mot Sundsvall, de fick knappt ha bollen i slutet av matchen. Men här klarar vi inte av det. Vi har att jobba på.

"Extrem uppståndelse"

Inför matchen låg mycket fokus på IFK Göteborgs 17-åriga anfallare Benjamin Nygren. På plats i Kalmar fanns scouter från Europas toppligor. Men "Blåvitt" tycker att pressen har blivit för stor för talangen som inte längre pratar med media.

- Det har varit en extrem uppståndelse. Det finns inget mer att säga, det som skulle sägas nu är bara irrelevant. Just nu pratar han inte med media, säger Göteborgs tränare Poya Asbaghi.

Asbaghi eskorterade också Nygren genom den mixade zonen och såg till så att ingen slängde iväg några frågor.