Elias Pettersson. Arkivbild.
Elias Pettersson. Arkivbild. Bild: Darryl Dyck/AP/TT

Elias Pettersson: Det svider

Fyra raka segrar. Sedan tog det stopp för Elias Pettersson och hans Vancouver i NHL. Laget från sydvästra Kanada föll med 0–1 borta mot New Jersey Devils efter att hemmalagets supertalang Jack Hughes gjort matchens enda mål i powerplay 14.08 in i den första perioden.

– Det svider, säger Elias Pettersson enligt Aftonbladet.

En tät offensiv lade grunden till New Jerseys andra seger för säsongen.

Därmed bröts även Elias Petterssons poängsvit. Svensken, som hade gjort poäng i fyra raka matcher, var kreativ ute på isen och hade bland annat en ribbträff, men gavs inte så mycket utrymme och slutade mållös.

– Att vi var nära fast vi hade en mindre bra dag hjälper inte. Alla lag gör sämre matcher, men man ska kunna kriga sig till vinster i alla fall, säger 20-åringen.

Han står därmed kvar på sex poäng efter sju matcher.

Samtidigt tog Montreal en tung 5–2-seger borta mot St Louis. Efter 1–1 i första perioden växlade gästerna upp i andra och vann perioden med 3–0. Inte heller där blev det några svenskpoäng.

Vancouver ligger åtta i den västra konferensen i en haltande tabell, medan Montreal är sexa i den östra.