Arizonas Oliver Ekman-Larsson fick in pucken bakom New York Rangers Henrik Lundqvist.
Arizonas Oliver Ekman-Larsson fick in pucken bakom New York Rangers Henrik Lundqvist.

Ekman-Larssons mål räddade Arizona

Oliver Ekman-Larsson satte säsongens tredje mål, när Arizona besegrade Henrik Lundqvists New York Rangers i NHL-ishockeyn. Och för Las Vegas har William Karlsson fått fart på målskyttet.

ANNONS
|

Det var Rangers som öppnade starkast, och gjorde matchens tre första mål, samtliga i powerplay. Mika Zibanejad stod för säsongens tionde, när han satte 3–0-målet i andra perioden.

- Vi fick försöka att hitta ett sätt att komma tillbaka i matchen, och vi höll fast vid det, säger Oliver Ekman-Larsson till journalister efter matchen.

- Vi sa att vi skulle fortsätta och fortsätta så skulle vi få chanser. Och det var som hände, så det känns uppenbarligen bra att få en upphämtningsseger här i kväll och det tror jag betyder mycket för laget, fortsätter han.

ANNONS

"Matchens tuffaste skott"

Arizona började upphämtningen, och Ekman-Larsson kvitterade till 3–3 med drygt tre minuter kvar av tredje perioden, vilket gjorde att matchen togs till förlängning. Skottet från vänsterkanten gick över Lundqvists plockhandske och pucken klingade till i högerstolpen innan den gick in i målet.

- Det var det tuffaste skottet i hela matchen, det kanske inte såg ut så, men han fick en ren träff stående, säger Henrik Lundqvist efter matchen.

Väl i förlängningen avgjorde Derek Stepan för Arizona, trots att Rangers också hade chanser att avgöra matchen.

- Det är tufft att acceptera den här, vi hade matchen, och något av ett turskott med kvitteringen, säger Lundqvist och fortsätter:

- Det känns som att vi borde ha vunnit den här.

ANNONS

Karlsson tvåmålsskytt

I New Jersey besegrade hemmalaget gästande Las Vegas med 5–4 i förlängningen. William Karlsson gjorde två mål för Vegas, och har därmed gjort mål tre matcher i rad. Även i den matchen hämtade motståndarlaget igen ett tremålsunderläge vid ställningen 4–1 och vann sedan i förlängningen.

- Vi visste att vi inte spelade tillräckligt bra och vi visste att vi måste spela bättre för att stoppa de här grabbarna. Men tyvärr gjorde vi inte det, utan de kom tillbaka och vann i förlängningen, säger Karlsson efter matchen.

- De fortsatte att spela när vi inte gjorde det, så enkelt är det.

TT

ANNONS