Arizonas Oliver Ekman-Larsson firar sitt mål i den andra perioden.
Arizonas Oliver Ekman-Larsson firar sitt mål i den andra perioden.

Ekman-Larsson avgjorde för Arizona

Oliver Ekman-Larsson gjorde matchens enda mål när Arizona besegrade Vancouver på hemmaplan i NHL-ishockeyn. Därmed har backen gjort minst tio mål i fem raka säsonger.

ANNONS
|

Svenskens mål kom i numerärt överläge i den andra perioden. Derek Stepan passade till Ekman-Larsson, som sköt ett resolut slagskott som gick in bakom Jacob Markström i Vancouver-målet.

- Jag var på väg att vända om men han gjorde en bra framspelning och det var fint att få göra mål på min kompis (Markström), säger Oliver Ekman-Larsson.

ANNONS

Ekman-Larsson utsågs till en av matchens bästa spelare och har nu gjort tio mål den här säsongen. Det är den femte säsongen i rad som han gör minst tio mål.

- Men jag skulle hellre slåss om en slutspelsplats än att göra mål. Samtidigt betyder det att jag gör någonting rätt där ute.

Darcy Kuemper, som höll nollan för Arizona för första gången, gjorde 27 räddningar. Han kom till laget från Los Angeles den 21 februari. Även han utsågs till en av matchens bästa spelare.

Jacob Markström gjorde 23 räddningar för Vancouver.

Patric Hörnqvist inledde matchens målskytte i numerärt överläge när Pittsburgh vann över Dallas med 3–1. Hörnqvist har hittills gjort 20 mål den här säsongen.

TT

ANNONS