Efter karriären har Nils Ekman bland annat jobbat som sportchef i Djurgårdens damlag i ishockey och är nu expert i SVT. Arkivbild.
Efter karriären har Nils Ekman bland annat jobbat som sportchef i Djurgårdens damlag i ishockey och är nu expert i SVT. Arkivbild. Bild: Jessica Gow/TT

Ekman efter stroken: "Jag var helt lost"

Det är drygt nio år sedan Nils Ekman drabbades av en stroke. Ishockeystjärnan berättar nu i en intervju i C More hur sviterna av sjukdomen fortfarande påverkar honom.

ANNONS

I slutet av december 2010 var Nils Ekman 34 år gammal och tillbaka i svensk ishockey efter en framgångsrik karriär med spel i både NHL och KHL.

Då drabbades han av en stroke. Dagen innan det hände hade Ekman gjort mål och två assist när Djurgården slog Skellefteå, men sjukdomen gjorde att han måste avsluta sin karriär.

Nio år senare berättar han i en intervju med C More om livet med stroken vars verkningar han fortfarande lider av.

– Jag kan ha en tung dag när jag inte kan göra någonting, jag orkar inte. Så det är orken och balansen som är lite dålig, säger Nils Ekman, enligt Aftonbladet.

ANNONS

Rehabiliteringsfasen har varit lång och Ekman har fått flera bakslag. Till synes enkla saker som att handla matvaror har kunnat vara jobbigt, förklarar Ekman i intervjun i programmet "Wikegård vs" som sänds under torsdagskvällen.

– Jag var helt ”lost”. Jag har gått vilse i matbutiker, som inte är speciellt stora, och satt mig ner på golvet och börjat gråta för att jag inte kunnat ta mig därifrån, säger Ekman i programmet, enligt Expressen.

Mikael Forsell/TT

ANNONS