Petter Emanuelsson jublar efter sitt segermål på övertid mot Mora.
Petter Emanuelsson jublar efter sitt segermål på övertid mot Mora.

Egna misstag fällde Mora

Det mesta gick fel för Mora denna lördagskväll. Två individuella misstag som gjorde att Luleå kunde vinna matchen med 2–1 efter förlängning.

ANNONS
|

Samtidigt tog Örebro sex poäng i dubbelmötet med Djurgården och rycker ifrån Mora i kampen kring kvalstrecket.

- Jag såg att Örebro vann igen mot Djurgården. Det är lite förvånande. Jag kommer naturligtvis ha koll på Örebro, men samtidigt måste vi fokusera oss på vårt eget spel. Annars kommer det här inte att gå, säger en sammanbiten Mats Lusth, tränare i Mora.

ANNONS

Han har haft trevligare kvällar. Nu var det individuella misstag som låg bakom Luleås båda mål i denna målsnåla match.

Luleås första mål kom när Moras Matej Stransky fumlade med pucken i egen zon så att Luleås Robin Kovacs blev fri. Christan Engstrand räddade men släppte en retur till Niklas Olausson som gjorde 1–0.

- Jag förstår inte varför han blev stressad i det läget. Han kunde tagit emot pucken på ett lugnt sätt, säger Mats Lusth.

Se helheten

Luleås segermål i förlängningen kom när Moras Michael Keränen slog ut pucken mitt i egen zon så att Luleås Petter Emanuelsson kom fri och gjorde 2–1.

- Där är det spelarna runt Keränen som måste visa att de vill ha pucken. Där är det viktigt och se helheten och det som skedde sju sekunder innan Keränen slog den pucken när han blev ensam, förklarar Mats Lusth.

ANNONS

TT: Är det liknande individuella misstag som kommer att göra Mora till ett kvallag när serien är slut?

- Nej, så kan man inte tänka. Det är sådant som händer och ingen gör misstag med flit. Spelarna måste våga göra misstag för att sedan våga göra någon konstruktivt. Nu stöttar vi dem i dag och går vidare.

Inget gratis

Men han erkänner att det dels sved extra mycket när Örebro tog sex poäng (seger fredag och lördag) mot Djurgården samtidigt som Mora inte alls fick utdelning på den enorma press som laget hade mot Luleå i den andra perioden mot Luleå. Dalalaget, som kvitterade i slutet av första perioden spelade stundtals ut topplaget, men gjorde inget mål.

- Jag vet och så har det varit hela säsongen. Vi får aldrig något gratis som en puck som studsar vår väg. Det är jobbigt, men vi kämpar vidare, säger Lusth.

ANNONS

I stället var det norrbottningarna som kom tillbaka i tredje perioden. Laget lyfte sig, men kunde inte avgöra förrän i förlängningen.

- Vi får vara nöjda med att det blev två poäng i den här matchen då vi inte spelade på topp. Samtidigt ska vi notera att Mora stred bra och jobbade hårt. Mora är betydligt bättre nu jämfört med när vi mött dem tidigare, säger Luleås tränare Thomas "Bulan" Berglund.

TT

ANNONS