Timrås Ludvig Rensfeldt efter förlusten.
Timrås Ludvig Rensfeldt efter förlusten.

Efter uttåget: "Tomhet och stor besvikelse"

Sejouren i SHL blev bara ettårig. Nu får Timrå börja om i hockeyallsvenskan.

ANNONS
|

Timrå IK tog steget upp till SHL förra säsongen efter att ha avfärdat det dåvarande SHL-laget Karlskrona i direktkvalet till SHL.

Men tiden i SHL blev marig. Laget blev klar jumbo i grundserien och fick rikta in sig på att försöka kvala sig kvar mot Oskarshamn.

Efter sju tajta matcher stod det klart att Timrå nu är tillbaka i den näst högsta serien – igen. Det blev en klar 0–3-förlust i den sjunde och avgörande matchen på hemmaplan.

- Det är bara tomhet och stor besvikelse, det är svårt att sätta ord på vad jag känner mer än tomhet, säger tränaren Fredrik Andersson.

ANNONS

"Marginaler"

TT: Vad är det som avgör till Oskarshamns fördel?

- De har varit starka i defensiven och de har haft ett bra målvaktsspel, det hade vi också, de har varit konsekventa i sitt spel och haft lite mer marginaler än vad vi har haft med oss.

Inom kort ska klubben sätta sig ner och inleda arbetet mot nästa säsong och vägen tillbaka mot SHL.

- Vi börjar i morgon i princip (läs på tisdag), säger klubbens sportchef Kent Norberg.

Satsa på unga spelare

Han fortsätter:

- Timrå IK kommer fortsätta på det sätt som vi har gjort det sista året och satsat på unga svenska spelare, sen får vi se hur långt det räcker.

ANNONS

Den resan vill gärna Fredrik Andersson vara med på.

- Jag har ett löpande kontrakt, så vi får sätta oss ner efter det här och slicka såren lite grann. Jag är absolut öppen för att vara kvar. Det är fantastiska killar som har gjort allt för att rädda Timrå kvar och tyvärr räckte vi inte till i dag, säger han.

TT

ANNONS