Efter succéåret i fjol – Astrio vill slåss i toppen igen

Uppflyttning, DM-seger och bara en enda förlust som kom mot IFK Göteborg. Nu är det dags för Peter Lindau att ta vid där Mats Jingblad lämnade över.
– Vi siktar på att vinna alla matcher vi spelar, säger den nye BK Astrio-tränaren.

ANNONS
|

Efter det succéartade fjolåret är BK Astrio tillbaka i division 3. Det ytterst starka fjolåret har följts upp med starka resultat under försäsongen, där Astrio slagit flera division 2-motstånd. När seriespelet äntligen drar igång under lördagen mot IFK Fjärås är det Peter Lindau som fått i uppdrag att ta vid där Mats Jingblad lämnade över.

– Det går jättebra. Jag känner ju Mats sedan många år tillbaka. Vi pratar mycket och han är även med lite fortfarande. Jag känner även de flesta spelarna sedan tidigare, så det har inte varit något stort steg utan det har fungerat väldigt smidigt, säger Lindau.

ANNONS

Hur har Mats varit som bollplank den här första tiden?

– Det funkar bra. Jag har själv haft Mats som tränare i HBK i för många år sedan och sedan har vi båda tränat och mötts innan. Han hjälper till i föreningen med sin erfarenhet och rutin.

Förhoppningen är också att fortsätta i Jingblads spår.

– Vi för våra matcher och trycker på och siktar på att vinna alla matcher vi spelar och då vinner vi serien också, säger Lindau.

Vill slåss i toppen

Tränaren menar att det inte finns någon uttalad målsättning på att vinna serien, men att laget känns starkt och att de goda resultaten under försäsongen är anledning till att ha god tro på laget.

– Det finns ingen bakomliggande satsning att vi ska vinna trean, utan det är mer att vi hoppas kunna bli så bra att vi kan vinna trean och gå upp i tvåan, säger Lindau och fortsätter:

– Vi utbildar ju spelare, det är det vi håller på med. De som älskar att spela fotboll och vill träna och spela mycket. Det är de som vi vill satsa på och hjälpa, så får vi se hur bra det blir. Men vi tror att det kommer att bli värdigt bra.

ANNONS
Emil Håkansson i BK Astrio, som har anslutit inför 2020 från Halmia.
Emil Håkansson (till vänster), ny från Halmia, har stor tro på sitt Astrio den här säsongen. Bild: Lina Salomonsson

Nyförvärvet: ”Astrio ett kanonalternativ”

Emil Håkansson kom inför säsongen från Halmia och har en bra känsla om lagbygget.

– Jag tyckte att det var ett kanonalternativ. Jag känner Peter och många av killarna sedan innan och tycker nog vi är för bra för trean. Vi har chans att gå upp och det vore kul att fajtas om det, säger han.

Är det så det känns, att ni kan utmana i toppen av serien?

– Jag tror det. Det har vi visat upp under försäsongen, där vi har slagit division 2-lag flera gånger och fört spelet. Och då är vi ju bra nog för att utmana i trean.

Tränare : Peter Lindau

Fjolårsplacering: Etta i division 4 Halland, uppflyttade till division 3.

Nyförvärv: Andrée Pettersson, Lilla Tjärby, Emil Håkansson, IS Halmia, Robin Sjögren, tillbaka från skada, David Jyrkin, Halmstads BK, David Norrman, Leo Hedenberg, Alfred Holm, samtliga uppflyttade från U-laget.

Spelarförluster: Vigan Ademi, långtidsskada, Felix Albrektsson, studier, André Rydermark, IF Centern, Jacob Backman, Trönninge, Joel Jönsson, Trönninge, Ibrahim Alushaj.

LÄS MER:Astrios segertåg en värdig slutpunkt för årets tränare Mats Jingblad

ANNONS