Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Målvakten Daniel Lindell och kollegerna i HBK Futsal under beskjutning under en match mot IFK Göteborg i fjol. Men sedan HBK ramlat ur både SFL och division 1 i rak följd är det oklart hur framtiden ser ut för det forna elitlaget. Bild: Roger Larsson/arkiv
Målvakten Daniel Lindell och kollegerna i HBK Futsal under beskjutning under en match mot IFK Göteborg i fjol. Men sedan HBK ramlat ur både SFL och division 1 i rak följd är det oklart hur framtiden ser ut för det forna elitlaget. Bild: Roger Larsson/arkiv

Efter raset – nu är HBK:s framtid ett frågetecken

Från Svenska Futsalligan (SFL) rakt ned i division 2.
Nu är det ovisst om Halmstads BK:s futsallag kommer till spel igen.
– Det är mer en organisatorisk fråga, säger HBK:s ordförande Pelle Nilsson.

Halmstad Futsalklubb gick upp i Halmstads BK sommaren 2018 – och redan första vintern blev det succé med uppflyttning till SFL.

Det blev dock nedflyttning lika snabbt och i vintras ramlade HBK även rakt ur division 1.

Nu är framtiden för HBK Futsal osäker. HBK:s ordförande Pelle Nilsson säger att frågan finns på dagordningen, men att man ännu inte har fattat något beslut.

– Vi känner att vi har ingen riktig panik i frågan tack vare att de spelar höst/vår. Vi har en pågående diskussion med ansvariga i futsallaget hur de ser på framtiden. Vi får se vad utfallet blir efter de diskussionerna, säger Pelle Nilsson.

Är det ekonomin eller något annat som det hänger på?

– Det är mer en organisatorisk fråga. Det gäller att ha folk som vill spela och leda gänget. Men det är ingen direkt ekonomisk fråga, nej.

Eldsjälen Per Lunnebjer, som var med och grundade Halmstad Futsalklubb 2012 och som har fungerat som tränare i HBK Futsal, meddelade efter nedflyttningen i våras att han tänker kliva åt sidan.

– Det är precis det som är diskussionen. I och med att Per inte skulle vilja hålla på längre så gäller det att hitta någon som har drivkraft och vill göra det här och träna och leda laget, säger Pelle Nilsson.

HP-sporten har sökt Per Lunnebjer utan framgång.

Inte heller lagkaptenen och målvakten Daniel Lindell, 29, har några svar om framtiden.

– För mig, ur ett privat perspektiv, vet jag inte hur det hade blivit med futsalen under den här säsongen ändå eftersom jag precis har fått barn och flyttat till hus. Men när det inte har kommit någon information så har man inte kunnat ha någon riktig dialog kring det heller. Det är lite tråkigt om det bara skulle rinna ut i sanden, säger Daniel Lindell, som betonar att han är nöjd med den stöttning som laget hittills har fått av HBK.

Halland har tidigare inte haft någon egen division 2-serie i futsal utan intresserade lag har fått spela i Göteborg eller Skåne. Men nu öppnar Hallands Fotbollförbund för att starta inte bara en utan två tvåor.

Mikael Hansson, ordförande i tävlingskommittén, säger:

– Inbjudan kommer gå att ut under andra halvan av augusti både på herr- och damsidan. Sedan tar vi nästa steg när vi vet hur många lag som anmäler sig. Läget lär klarna den första september.

LÄS MER: HBK-tränaren slutar efter tunga säsongen

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!