Tottenhams tränare José Mourinho. Arkivbild.
Tottenhams tränare José Mourinho. Arkivbild. Bild: Andrew Boyers/AP/TT

Efter handsen: "Förstår om Spurs går bärsärk"

Sen kvittering för Newcastle på straff efter en VAR-granskad hands. Vad José Mourinho tyckte om det?
– Jag föredrar att ge mina pengar till välgörenhet än till FA, säger Tottenhamtränaren.

Spel mot ett mål, ramträffar och mängder med klara målchanser för Tottenham.

Trots det blev det bara oavgjort, 1–1, för Londonklubben hemma mot Newcastle.

Efter 25 minuter drev Harry Kane fram bollen på vänsterkanten och levererade ett lågt inspel förbi en drös Newcastle-spelare innan brasilianaren Lucas Moura kunde stöta in 1–0.

Men fler mål gjorde alltså inte hemmalaget som dominerade spelmässigt.

Gick ut direkt

Allt talade för en 1–0-seger, men på tilläggstid i den andra halvleken tilldelades Newcastle en straffspark. Inbytte anfallaren Andy Carroll nickade bollen rakt på försvarande Eric Diers arm – och efter en flera minuter lång VAR-granskning pekade domaren på straffpunkten.

Fram klev Callum Wilson som skickade bollen i nät förbi målvakten Hugo Lloris.

Vad Tottenhams tränare José Mourinho ansåg om den saken framgick tydligt när han gick rakt ut i spelargången efter att kvitteringen var ett faktum.

När portugisen ombads kommentera situationen i efterhand var han återhållsam och frispråkig på samma gång.

– Jag föredrar att ge mina pengar till välgörenhet i stället för FA (det engelska fotbollsförbundet) och bli bötfälld. Så jag vill inte prata om det, sade Mourinho till Sky Sports.

Newcastles tränare förstående

Flera har ifrågasatt den hårt kritiserade handsregeln på senare tid. Bland annat tränaren Roy Hodgson som kallade den "nonsens" efter att hans Crystal Palace föll mot Everton (1–2) efter en liknande situation på lördagen.

Till och med Newcastles tränare Steve Bruce, som den här gången gynnades av domslutet, håller med.

– Jag kan förstå att "Spurs" går bärsärk och att Roy Hodgson reagerade som han gjorde. Det är total nonsens. Vi borde vara jätteglada men jag skulle vara förkrossad om det hade drabbat oss. Besluten förstör spektaklet, säger han.

På läktaren satt Tottenhams hemvändare Gareth Bale som väntas bli spelklar från sin knäskada efter kommande landslagsuppehåll.