Basketspelaren Kevin Durant flyttar från väst- till östkust. Arkivbild.
Basketspelaren Kevin Durant flyttar från väst- till östkust. Arkivbild.

Durant lämnar Golden State för Brooklyn

Den skadade NBA-spelaren Kevin Durant lämnar Golden State för Brooklyn. I ett inlägg på Instagram skriver Durant, som inte längre är kontraktsbunden till Golden State, att han kommer att skriva på för Brooklyn när NBA:s förhandlingsperiod går ut den 6 juli.

ANNONS
|

Enligt nba.com handlar det om ett fyraårskontrakt värt 164 miljoner dollar, motsvarande över en och halv miljard kronor.

30-årige Durant, som har spelat för Golden State sedan 2016, ansågs vara en av den amerikanska basketligans bästa spelare när han skadades under årets slutspel. Först skadade han vaden under kvartsfinalserien mot Houston. Han kom tillbaka i den femte finalmatchen mot Toronto och hann spela drygt en period innan han slet av ena hälsenan, en skada som bedöms kunna ta hela nästa säsong för Durant att komma tillbaka från. När han kommer att spela i Brooklynställ är därför högst oklart.

ANNONS

Kevin Durant har vunnit NBA två gånger med Golden State – 2017 och 2018.

Under NBA:s förhandlingsperiod, som i år inleddes natten mot måndagen den 1 juli, svensk tid, och som pågår till den 6 juli, kan klubbar förhandla med spelare som inte är kontraktsbundna. Men det som man kommer överens om är inte bindande och själva kontrakten, med några få undantag, skrivs först efter förhandlingsperiodens slut.

TT

ANNONS