Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Medaljfokus. SK Laxens Dennis Dukic simmar i veckan för medalj i 200 meter fjäril på Sum-sim i Linköping.

Dukic simmar för USM-triumf i favoritsimsättet

SK Laxen-simmaren Dennis Dukic tävlar i veckan om nya USM-medaljer på Sum-sim i Linköping. Han har chans att knipa ett efterlängtat guld i favoritdistansen 200 meter fjäril.

– Jag har tränat för det här hela året. Det här är den viktigaste tävlingen i år och det kommer bli riktigt roligt, säger Dennis Dukic. 

16-årige Dennis Dukic knep i fjol bland annat ett silver i 15-årsklassen i 200 meter fjäril på USM i Trollhättan, men har även en drös med USM-medaljer uppradade på hyllan i pojkrummet. Han har inte fler än ett guld, men har i nästa vecka chans att ändra på det. Dukic tävlar i 100 och 200 meter fjäril, samt 200 och 400 meter medley. Han har stora förhoppningar inför mästerskapet, där han främst tror på framgång i fjäril. 

– Jag tycker att fjäril fungerat bäst för mig ända från början. Det går att se ganska tidigt vilket simsätt som är bäst för varje person och jag tror att jag har det simsättet i mig från början. 

16-åringen tog i fjol silver på 200 meter fjäril och är i år andra seedad i klassen, trots att han delvis tävlar med simmare som är ett år äldre än honom. Han vill ha ett guld på favoritdistansen. 

– Jag har chans att ta medalj, om jag gör ett bra lopp. Det måste kännas bra på tävlingen, men även att sista träningen går bra.  Jag hoppas verkligen på medalj. 

Han ska i vilket fall vara i god form inför tävlingen. Tränaren Fredrik Pettersson har släppt lite på träningen sista veckorna för att toppa simmarnas form. 

– Vi har trappat ner träningen för att de äldre simmarna ska få vila lite grann för att få fram det sista av formen. Om vi hade kört styrketräning kan det leda till att de blir tröttare i bassängen, säger tränaren. 

Julius Gustavsson, 14 år, har också chans att ta medalj i ett par simsätt. Han tävlar i alla simsätt i sin åldersgrupp och hoppas framför allt på medalj i 200 meter bröstsim, 400 meter frisim och 200 meter medley.

– Jag tog tre medaljer förra året på Sum-Sim och vann på 200 meter medley. Jag är ganska bra på alla simsätt och är allround, så det ska nog gå bra, även om det är lite nervöst, säger han. 

Tävlingarna är igång mellan 29 juni och 3 juli i Linköping.

Fler lokala sportnyheter hittar du här