Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vann i Italien. Caroline Andersson från Oskarström kör först över mållinjen i ett av sina tre lopp för det stora juniorstallet Inpa-San Vincenzo.

Dubbla spurtsegrar för Halmstadlöftet i Italien

Gästspelet i italienska Inpa-San Vincenzo-stallet blev en succé för Caroline Andersson. Den 16-åriga Oskarströmscyklisten vann av två av tre lopp mot italienska ungdomseliten. – Jag hoppas att jag får åka tillbaka dit nästa år igen, säger hon.

Flerfaldiga svenska ungdomsmästarinnan Caroline Andersson, som är fostrad i Halmstads CK, tävlar från och med i år för danska Team Rytger. 

Men hennes framfart har även gett eko längre ut i Europa.

Nyligen fick hon chansen att gästköra för Inpa-San Vincenzo från Toscana, som är ett av Italiens ledande talangstall med tre nationella ungdomstitlar i fjol.

Tre deltävlingar i den italienska U17-cupen, som samtidigt var uttagningslopp till ungdoms-OS, stod på programmet – varav Caroline Andersson spurtvann den första och den tredje. I det andra loppet slutade hon på 15:e plats.

Hade du förväntat dig att det skulle gå så här bra?

– Nej, jag var jätteöverraskad. När jag kom ner så trodde jag inte att jag skulle hänga med klungan över huvud taget. Damjuniorerna och U17-tjejerna i Italien är bland de bästa i världen och har ett antal junior-VM-guld genom åren, så jag trodde inte alls att jag skulle kunna köra bra där nere, säger hon.

Vilken är den största skillnaden mot de lopp du är van vid att köra här hemma?

– Det är startfälten. I Sverige kanske vi är 20 stycken på stora tävlingar – där nere var vi 200 på en relativt vanlig tävling. Då blir också farten mycket, mycket högre och det blir en intressantare körning, mer taktiskt, i och med att det är så många lag med.

Caroline Andersson sticker inte under stol med att hennes dröm är att någon gång i framtiden bli proffs i Italien.

Att redan ha fått in en pedal i ett av de ledande ungdomslagen är inte någon nackdel.

– De har väldigt mycket kontakter upp i de stora juniorlagen och därifrån upp till proffslagen. Det finns ett proffslag som heter Inpa Bianchi och det är väldigt många av San Vincenzo-tjejerna som sedan går upp i det proffslaget.

Fler lokala sportnyheter hittar du här