Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Slutspelat. Halmstads BMK:s EM-uttagna ankare Felix Burestedt förlorade både sin singelmatch och mixeddubbeln i SM-kvartsfinalreturen borta mot Kista. Förlusten med 1–4 betyder att Halmstads BMK:s säsong är över.

Dubbeltrubbel när Halmstads BMK åkte ut

Halmstads BMK skrällde sig inte vidare till semifinal. Laget upprepade inte starka krysset i Söndrumshallen och fick bara med sig tre set i onsdagens 4–1-förlust mot Kista i Stockholm. Dubbelspelet räckte inte till, när allt skulle avgöras i andra kvartsfinalmötet.

SM-kvartsfinal 2:2

Kista 4

Halmstad 1

(Kista vidare med 7–4 sammanlagt)

– Det är tråkigt. Vi gjorde vårt bästa och kämpade, men Kista var helt enkelt bättre. Vi skulle kanske behöva stärka dubbelfronten. Det gör mycket om man vinner en match till. Vi är dock unga och tränar hårt, så det kan nog bli bättre till nästa år, säger HBMK-ankaret Felix Burestedt.

Halmstadtjejerna Louise Erikssons och Line Fleischer Nielsens 3–0-förlust i damdubbeln – till 4-1-förlust – berättade mer än om enbart en förlust i en enskild match. Det var nämligen dubbelspelet som fällde Halmstad i Stockholm – liksom det varit en svaghet under hela säsongen. Laget har inte vunnit en enda herrdubbelmatch och har totalt vunnit elva dubbelmatcher och förlorat hela 22.

– Kista spelade mycket bättre i dag än senast, när vi vann damdubbeln. Sedan har nästan alla lag riktigt bra dubbelpar. De har ofta två indonesier som är riktigt bra och de var riktigt bra i Kista med. Vi räknar inte med herrdubbeln. I alla andra matcher har vi chans, säger HBMK-tränaren Niclas Rosengren.

Och det började som förväntat i herrdubbeln. Filip Suwanphingkha och Jacob Burestedt var inte på tårna mot offensiva paret Setyaldi Putra Wibowo och Ihsan Wirawan och förlorade med 3–0. Möjligen borde de ha sneglat över till planen bredvid för inspiration, där HBMK:s danska Sofie Holmboe Dahl dominerade i damsingeln och fullbordade en lyckad säsong genom att vinna med 3–0 och därmed slå fast sitt facit med en enda förlust och resten vinster i singelspelet.  

– Hon har gjort det riktigt bra. Hon förlorade första matchen i Skogås, men annars har hon vunnit alla matcher. Hon är väldigt stabil, säger Rosengren.

Hoppet dog snabbt för Halmstad. Felix Burestedt, som haft problem med en knäskada, hade behövt leda laget till seger i både mixeddubbeln och i herrsingeln för att vinna lagmatchen. Det gjorde han inte. Burestedt kände inte av knäet, men däremot att han inte var i fysiskt toppskick.

– Jag körde för fullt och är för egen del nöjd med hur det gick, då det inte var säkert att jag skulle spela. Jag har fysiskt sett en bit kvar till toppform, då jag inte tränat hårt under ett antal veckor, säger Burestedt.  

Trots en sur eftersmak med 4–1-uttåg och totalt 7–4 i kvartsfinalen mot Kista, så kan HBMK ändå se tillbaka på en lyckad säsong som nykomling i Svenska Badmintonligan.

– Vi får vara nöjda med vad vi presterat. Om vi hade mött Spårvägen i kvarten, så hade det varit enklare, men det gör vi inte nu. Vi får ta nya tag nästa år, säger Rosengren.

Fler lokala sportnyheter hittar du här