Dubbel igen av Carlsson – som vill ta HIBK till kval

Tvåmålsskytt – för tredje matchen i rad. Nygamle SSL-meriterade forwarden Otto Carlsson, 25, har blivit en nyckelspelare för Halmstad IBK i division 1-comebacken.
– Jag ser inget annat än kval uppåt, säger han.

ANNONS
LocationHalmstad Arena||

Division 1

Halmstad IBK 7

Mölndal 5

(2–1, 2–1, 3–3)

Halmstad IBK är tillbaka i division 1 efter en säsong i tvåan och har inlett starkt. Triumfen mot Mölndal, som slutade trea och på allsvensk kvalplats i våras, var den andra på de tre första matcherna.

Otto Carlsson gjorde två mål i premiärsegern mot Pixbo Wallenstam (7–3) satte två till i 3–6–smällen senast mot Varla – och följde upp med en ny dubbel mot Mölndal, där han svarade för Halmstads 2–0 och 3–1.

– Jag hade väl inte mitt livs bästa match, men det är ändå skönt att man får utdelning för det är lite det jag är här för, säger han.

ANNONS

Otto Carlsson har spelat både i SSL (Svenska Superligan) och i SM-slutspelet för FC Helsingborg, men gick till Halmstad IBK för första gången för sex år sedan.

2017 varvade han ned hemma i Båstads GIF i division 3.

– Jag var lite skadad och kände att jag ville ha lite sabbatsår. Det skulle vara ett år egentligen – men det blev två och ett halvt till slut. Men jag kom tillbaka hit för att vara med i kvalet i fjol. Målet var att gå upp och vi lyckades med det, så nu valde jag att fortsätta här, förklarar han.

Det är Halmstad IBK tacksamt för. Förutom de två målen assisterade skåningen i tröja nummer 88 till Oskar Härsjös 7–5-mål, som sänkte Mölndal definitivt efter 15.31 i tredje perioden.

– Otto är skitbra. Han har lite grejer som inte alla andra har i sin bössa och kan avgöra vilken match som helst. Så det gäller bara att han fortsätter att producera, säger Jonas Tarstad, en av Halmstad IBK:s fyra spelande tränare.

HIBK var det förande laget matchen igenom och vann skotten med 21–18. Men det blev lite spännande i tredje perioden när Mölndal gick från 3–6 till 5–6.

– Men det känns aldrig riktigt oroligt. Vi rullar på bra och det känns som att vi har kontroll under hela matchen. Det var skönt efter tappet i förra matchen, för då var det inte bra någonstans, säger Otto Carlsson.

ANNONS

Vad ska man förvänta sig av Halmstad IBK i vinter?

– De säger väl att målet är att stanna kvar. Men jag har svårt att motivera mig själv till att gå in och ”stanna kvar”, svarar Carlsson.

– Jag vill ju vinna varje match och jag ser inget annat än kval uppåt. Annars är det inte lönt.

LÄS MER:Johan Stål: ”Hoppas detta var säsongens bottennapp”

ANNONS